Turisti ogorčeni jer Vrata raja na Baliju ne izgledaju kao na fotografijama

Turisti ogorčeni jer Vrata raja na Baliju ne izgledaju kao na fotografijama
80
E. LJ.
11.7.2019. u 22:16
49
komentara
80

dijeljenja
Turisti ogorčeni jer Vrata raja na Baliju ne izgledaju kao na fotografijama Foto: Twitter
Bali je za mnoge jedna od najpoželjnijih destinacija, no mnogi turisti negoduju zbog lokacija koje u stvarnosti uopće ne izgledaju kao na uređenim fotografijama koje viđamo na društvenim mrežama.
Dolaskom u hinduistički hram Lempuyang u Karangasemu, poznat i kao Vrata raja mnogi turisti ostali su razočarani. Riječ je o jednoj od najpoznatijih atrakcija koje svake godine posjeti hiljade turista koji se tu obavezno fotografišu. Na društvenim mrežama uglavnom viđamo fotografije na kojima određena osoba stoji u sredini hrama, a u vodi se reflektira cijeli prizor koji daje dojam beskonačnosti.

Brojni turisti koji se upute na ovu lokaciju i do nje iz Ubuda putuju dva sata očekuju da će to vidjeti, no uglavnom ostaju razočarani jer se na tom mjestu nalazi samo livada.

Foto: Instagram Foto: Instagram


Među brojnim razočaranim posjetiocima je i Polina Marinova, urednica magazina Fortuna, koja je na Twitteru napisala kako jedna od najpopularnijih lokacija na Baliju u stvarnosti uopće ne izgleda kao na fotografijama na Instagramu.

"Izgledalo je apsolutno zapanjujuće. Međutim, to je samo Instagram, a niko se nije sjetio napisati da to nije stvarnost", napisala je Marinova.

Foto: Twitter Foto: Twitter


Lažna fotografija nastaje tako što posjetioci ispod mobitela stave ogledalo kako bi stvorili iluziju vode.

"Ipak ljudi čekaju u redovima kako bi napravili fotografiju koja nije stvarna. To je zaista razočaravajuće, naročito zbog činjenice da je hram Lempuyang jedan od najstarijih i najcjenjenijih hramova na Baliju. Instagram influenseri su sve uništili", rekla je Marinova.

Njen tvit ubrzo je postao viralan, a mnogi su napisali kako su osjetili isto razočarenje.
Prijavi grešku


Komentari (49)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...