Nijanse vode
129

Turista izbrojao osam slojeva boje mora u Hrvatskoj, fotografija izazvala raspravu

Klix.ba
Izbrojao sam bar osam slojeva boje mora s plaže u Hrvatskoj", napisao je korisnik Reddita Boing333 pored fotografije koja je u svega nekoliko sati postala jedna od najpopularnijih fotki na tom forumu.

Osam sati nakon objave nalazi se na petom mjestu najpopularnijih fotki dana

Jedan od razloga zbog kojeg je fotka sa Zlatnog rata postala popularna jest rasprava koja se ubrzo razvila. Naime, ne vide svi osam boja, neki pišu da ih vide manje, dok drugi tvrde da ih ima barem 12. Jedan korisnik odlučio detaljnije proučiti fotografiju i došao do zapanjujućeg podatka, prenio je Index.hr.

"Ubacio sam fotku u softver za analizu spektra boja (radim u likovnom odjelu u školi) i prepoznao je 1176 različitih nijansi u moru", napisao je on.

I counted at least 8 layers of color in the water from a beach in Croatia from r/pics

Rasprava se na trenutke udaljavala od fotografije pa su se razmjenjivali savjeti za posjetu Hrvatskoj.

"Čuo sam da je Hrvatska zbilja prelijepa. No mislim da sam čuo da se jedna od bivših jugoslavenskih država još muči s minama i da morate paziti kad idete planinariti? Je li to Hrvatska", pitao je jedan Amerikanac kojem su neki objasnili da su područja s minama jasno obilježena, a drugi odgovorili da vjeruju da je ipak riječ o Bosni i Hercegovini.