Putovanja
0

Tunis Banjalučanima hit ljeta, ali i jeseni

SRNA
U banjalučkim turističkim agencijama kažu da su građani ovog grada za odmor u septembru i oktobru najviše zainteresovani za odlazak u Tunis.

Sedam dana u polupansionu u Tunisu košta 270 eura, a u turističkim agencijama kažu da je promet nešto umanjen u odnosu na prošlu godinu, ali da nemaju razloga da budu nezadovoljni poslovanjem ovog ljeta.

Ovog ljeta, kako ističu u agencijama, od stranih destinacija najtraženije su bile Egipat i Turska, ali Tunis prednjači, dok je nešto manja potražnja bila za ljetovanjem na Crnogorskom i Hrvatskom primorju.

U nekim od agencija u posljednjih mjesec dana Banjalučani su tražili i nešto atraktivnija odmarališta, poput Sejšela i Kube.

Za toplu jesen, između ostalog, agencije nude nezaboravna grupna putovanja za Prag, Budimpeštu i Zlatibor.

U turističkim agencijama ističu  da je povećan broj skupljih aranžmana, koji uključuje i avionski prevoz, dok je uveliko smanjen broj jeftinijih, do kojih se stiže za nekoliko sati autobusima.

Kako kažu u turističkim agencijama, velika zainteresovanost  u septembru vlada i za Hrvatsku,  jer su u toku sniženja i popusti smještaja od čak 25 odsto.
Prema dugoročnim prognozama meteorologa, ljetno vrijeme potrajaće u septembru, pa čak i oktobru.