Crna Gora
332

Tri najljepše i omiljene plaže u Budvi

Budva je jedno od najpopularnijih odredišta na crnogorskoj obali Jadranskoga mora, a u svojoj bogatoj turističkoj ponudi ima neke od najljepših plaža koje možete iskusiti ovoga ljeta.

Plaža Jaz - udaljena je od Budve oko 2,5 kilometra u pravcu Kotora i Tivta. Njena ukupna površina je 22.500 m2. Plaža je šljunkovita, a u vodi pjeskovita. U njenom zaleđu su autokamp i parking, obrasli zelenilom, i više restorana i kafića.

Lokalno stanovništvo preporučuje svojim gostima kupanje na lijevom kraju ove plaže, u prelijepom ambijentu gdje se rijeka uliva u more. Ovaj dio kupališta nije pod zakupom i sve sto je potrebno da ponesete su peškir i dobra knjiga. Ako ste ljubitelj sitnog pijeska, ovaj dio Jaza će Vas neodoljivo podsjetiti na atmosferu sa ulcinjske Velike plaže.

Sa desne strane plaže Jaz, na 5 minuta hoda, nalazi se, za Budvane, poznato kupalište Malaji. U ovoj uvali, u kojoj se nalazi i istoimeni plažni bar, vlada mirna i opuštajuća atmosfera čak i tokom glavne turističke sezone. U ambijentu netaknute prirode možete uživati zavaljeni u mrežama za ljuljanje uz laganu muziku i odlične koktele.

Plaža Balun, uvala na pjenu od mora u srcu ambijentalne cjeline između Petrovca i Svetog Stefana, okružena bujnom vegetacijom, pruža cjelodnevni užitak, posebno za ljubitelje lokalnih specijaliteta. Mala kamena plaža, na kojoj nikada nije velika gužva, sa predivnim zalaskom sunca i galerijom lokalnog umjetnika Sava Pavlovića ispuniće sva Vaša očekivanja.

Drobni pijesak, sa dva udobna restorana na početku plaže koji su idealni, za piće ili dobar zalogaj nakon sunčanja i kupanja na dobrim dijelom divljoj pješčanoj plaži. Ova plaža potpuno je jedinstvena u svom ambijentu i specifičnoj boji mora.