Rovinj, grad grijeha
0

To ti je, bolan, erotika

Sarajevo-x.com
Rovinj
Rovinj
Ako igdje treba otići kako bi se prepustilo svim čulima da uživaju, onda je to definitivno grad Rovinj. Mjesto u kojem osim raznovrsnih gastronomskih užitaka, možete ispuniti i sve svoje seksualne fantazije. I to ne u nekom bordelu, već odmah na plaži, pred očima svih, bez ikakvog ustezanja i stida. Takve stvari ipak treba doživjeti.

Piše: Asim Bešlija

Ako namjeravate u Rovinj, sigurno nećete požaliti ma koji vid zabave da odaberete. Bilo da je to obilazak starog grada, kampiranje, biciklizam, uživanje u kulinarskim specijalitetima mnogobrojnih restorana smještenih oko rive ili onih uvučenih u uskim kamenim uličicama koje vrve od života u ljetnim danima. U Rovinju imate gdje kvalitetno provesti vrijeme i ,svakako, potrošiti novac. No, ako ste još veći hedonista te uživate u čarima nudizma, možda će ovaj grad sa svojim brojnim kampovima i plažama biti pravo mjesto za vas.

Više od nudizma

Kojih par kilometara od grada smješteno je mondeno odmaralište Amarin, popunjeno turistima iz Njemačke, Holandije, Italije, Austrije, Češke i drugih evropskih zemalja. Kilometar-dva dalje od ovog odmarališta, prašnjavim makadamskim putem dođe se do niza malih nudističkih plaža za koje ne postoji nikakva oznaka, mada broj vozila parkiranih u obližnjim šumarcima i puteljcima, ukazuje da se radi o nekom vrlo interesantnom mjestu. I kada parkirate kola, i jednim puteljkom se spustite ka plaži, onda shvatite o čemu se ovdje zapravo radi. Poput neke sekte ili zajednice golih ljudi, masa je okupljenih koje bismo od milja mogli nazvati naturistima, a koji svoja tijela izlažu visokim temperaturama zraka, suncu koje samo prži. Ali, ako ste došli u jutarnjim satima, ovo će za vas biti samo još jedna od nudističkih plaža. Ako ostanete cijeli dan, shvatićete da je priča mnogo drugačija. Među uglavnom starijom populacijom koja apsolutno nema frustracija vezano za izgled svoga tijela kao da vlada neka zajednička energija, kao da su ujedinjeni u golotinji svoga tijela, ma šta neko ko posmatra sa strane o tome mislio. Predebeli muškarci i žene, ostarjela i izborana tijela, visoki i niski, ćelavi i dlakavi. Svi su tu. Bez ijedne loše primisli. Pozitivna energija čini se da je najbitnija.

Malo dalje od njih, nalazi se druga plaža namijenjena samo gay populaciji koja će, kako će se poslije ispostaviti, osvjetliti obraz svima koji su se na plaži nalazili. Svojim ponašanjem, naravno.

Seks pod vedrim nebom

Na plaži ne preostaje ništa nego da se pržite na suncu jer je hlada malo, ili svaki čas skačete u vodu. U daljini plava pučina, vrlo čisto i toplo more koje presijecaju mnogobrojne brodice, gliseri i jahte. Na plaži lijena gomila golih ljudi, opušteno uživa u laganom povjetarcu koji prelazi preko njihovih tijela. Ništa se ne dešava osim što zvuk valova ponekad nadglasa nečiji glasan smijeh ili dozivanje. Ne prođe možda ni momenat a već se može vidjeti da jednog dijela nudista nema tu. Gdje su otišli? Ako ste radoznali, ili možda samo krenuli do kola, ili na kafu, vrlo brzo će vam biti jasno.

U obližnjem šipražju, potpuno neskriveno prave su male orgije. Odmah do putića koji vas vodi ka glavnom putu, dva para leže na zemlji i imaju divlji seks. Bez ikakvog stida. Stida jer je oko njih okupljeno barem 30-ak posmatrača, bilo parova ili samo muškaraca, 'slobodnih strijelaca'. Oni posmatraju, udubljeni u akciju parova na zemlji a za to vrijeme masturbiraju. Muškarci sami sebi a među parovima muževi 'miluju' svoje žene. Scena je nekako nadrealna. Svi su nekako udubljeni u radnju, ozbiljno posmatraju šta se dešava, kao da po prvi put gledaju nečiji spolni odnos. Neki ponešto prokomentiraju, ali uglavnom je tišina. Svi su dobrodošli ma koliko ih ima. Ako niste navikli na ovakve scene, ili ako vam pornografija baš nije omiljena tematika, zasigurno ćete čim prije pobjeći na plažu. Ali, čak iako pobjegnete na plažu, ni tamo vas neće dočekati samo nevini nudizam. To ćete shvatiti tek kako dan polako odmiče.

Kamen gori, val se pjeni....

Dakle, pobjegli ste od nemile scene, i recimo vratili se na plažu, stavili naočale kako bi malo smirili svoje oči. Naredne scene mogle bi biti još veći šok. Okrenete glavu a pored vas stoji jedan muškarac i masturbira. Pomislite da ga vi palite! Ne, ne. Malo dalje, mimo vašeg vidokruga jedan par se mazi, najblaže rečeno. Na samoj plaži, pred svima. Žena oralno zadovoljava muža, zatim muž ženu, pa potom imaju odnos. Za vrijeme dok akcija traje publike je sve više. Svi pogledi usmjereni su ka njima, mnogi žuri preko kamenite plaže da dođu bliže i prisustvuju sceni. Pažnja je takva kao da se radi o kakvom eksperimentu. Svi mastubiraju. Par brzo svršava pa svi koji su gledali brzo se razilaze. Instant predstava je gotova.

Onda je za čas sve mirno. Potom se ista scena ponavlja na drugom kraju plaže. Svi hrle tamo. Nudističko-voajersko pojačanje stiže i sa mora. Skupina Italijana dolazi jahtom, pliva obalom i pridružuje se ovoj svojevrsnoj procesiji. Kada novi par završi, opet je sve mirnije.

Nakon toga plažom, poput lešinara, kruže muškarci u potrazi za novom scenom, masturbirajući svoja spolovila, možda očekujući da će nekoga motivirati da krene u akciju.

Onda tamo,nekad pred kraj dana, gledate dva para koji mijenjaju partnere, maze se, nadražuju, i vode ljubav opet pred brojnim gledaocima. Naredni momenat vidjećete jedan stariji par, u kasnim 60-tim, kako vode ljubav. I tako unedogled. Sve vrvi seksom, sve je puno neke čudne motivirajuće energije koju uzrokuju jako sunce, topla voda i miris četinarske šume. Sloboda misli, sloboda tijela, i slatki okus zadovoljstva. Sve do duboko u noć.

Na kraju dana

Za vrijeme dok se seksualne scene odvijaju na susjednoj plaži, na onoj gdje su gay muškraci je mirno. Parovi ili samci samo sjede sunčaju se i uživaju. Scena koje ste gledali samo 100 metara prije, ovdje nema. Nekakvo olakšanje. I dan je došao kraju, sunce se već spušta i vrijeme je da se ide s plaže. Ponovo prašnjavom cestom, pa kroz kamp a onda u centar grada. Sve vrvi od turista. I dok razgledate rovinjske starine, kroz glavu vam prolaze scene kojima ste svjedočili tokom dana. Djeluje kao nešto u što je teško povjerovati, nešto što ste možda nekad gledali na filmu. Postoji tu nešto začuđujuće, nešto što ne ostavlja ravnodušnim, neki novi svijet kojim nam je možda i teško razumjeti kroz zamršenu mrežu naših stidova i kompleksa, predrasuda i strahova. Sloboda koja je tu, samo jedan korak daleko. Treba zakoračiti i uživati.

No, nama koji dolazimo iz zemalja kojima su ograničenja tradicijski ugrađena u mentalni sklop ili se pretvaramo da je tako, ovakve stvari pomalo izazivaju mučninu i gađenje. Ali,šta se dešava kada otklonimo te prepreke u našim glavama i prepustimo se čulima? Boravak na Amarinu vjerovatno će svima dati pojedinačni odgovor.

A, nakon ovog iskustva u kojem čak samo gledate, nađete se u situaciji da zvjerate pogledom po masi šetača po rovinjskim ulicama u nadi da ćete prepoznati nekoga od njih. Iako prepoznate, ono što je sigurno da na njihovim licima nećete prepoznati znakove stida ili posramljenosti. Na kraju, za to razloga i nema. Život se nastavlja.