{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Titova pećina puna turista

S
5.8.2009. u 10:54
0
6
Titova pećina puna turista
0
Titova pećina puna turista
Kulturno-istorijske znamenitosti u Drvaru u prvih sedam mjeseci posjetilo je oko 11.000 turista, što je dvostruko više u odnosu na isti period prošle godine, izjavio je predsjednik Opštinskog vijeća Drvara Stevica Lukač.
Prema njegovim riječima, najviše gostiju bilo je iz bivših jugoslovenskih republika, ali i zapadne Evrope, posebno Holandije.

"Nakon obnove Titove pećine i Memorijalnog kompleksa '25. maj 1944', opština Drvar ponovo postala poželjna turistička destinacija u BiH", kaže Lukač.

Lukač je naglasio da kulturno-istorijske znamenitosti Drvara, osim istorijskog imaju i turističko-promotivni značaj, jer su postale nezaobilazni dio mnogih učeničkih izleta i turističkih tura naroda s područja bivše Jugoslavije, dodajući da je Titovu pećinu i Memorijalni kompleks prije rata godišnje posjećivalo i do 200.000 turista.

Titova pećina kao jedno od najpoznatijih spomen-obilježja iz Drugog svjetskog rata u BiH obnovljena je i ponovo otvorena za turiste 2006. godine, a Memorijalni kompleks sa spomen-muzejem obnovljen je i ponovo otvoren 25. maja, kada je obilježeno 65. godina neuspjelog njemačkog desanta na Drvar u Drugom svjetskom ratu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: