Komentari (84)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Za vrijeme Austro-Ugarske monarhije dograđeni su zvonici 1933. do katoličke i 1934. do pravoslavne crkve." Koliko je meni poznato Austro-Ugarska monarhija se raspala 1918.
@JAHORINA_RAKIJA MISTERIOZNO ≠ MISTIČNO
ovo iz klixa kupili dron pa se malo sad kurče s visina..neki dan Mostar sad Blagaj...hahahaahh možemo očekivat nastavak...sad je na redu Jajce!
Gospa s ove strane Neretve.
Nice Tebra
Turci su uložili milione da renoviraju Tekiju,ulaz treba biti skuplji,jer takve gluposti se naplaćuju vani,da je to ludost!!
Nešto mi previše promovišete sufizam u posljednje vrijeme. Bojim se da ćemo za koju godinu svi morati ćumur jesti.
Misteriozno je za poturice jer oni ni svoju istoriju ne znaju vec izmisljaju bajke ...
Zasto ova prelijepa gradevina nije zasticena kod UNESCO-a???
Moj lave, veliki su kriteriji za unesco!
zašto bi rekonstruisani objekat bio pod zaštitom uneska? jedino je temelj original.
Sta je sad tu cudno Tekija ili najveci izvor vode u evropi?
SVE POLOMIŠE NOGE TRČEĆI DA VIDE OVE ĆUMEZE!
de koju napišite o podveležcima i škutorima!?!? drevni stanovnici grada Mostara od 90-tih!
Pažljivo sam pročitao članak da saznam što je građevina misteriozna... i nisam saznao.
Nisi,da si procitao procitao bi i ovo "...jer je derviško - Sufi bratstvo najpoznatije po svom asketizmu, kao i po tome što propovjeda jednu od najmističnijih dimenzija islama."
Williame, ne paziš na satu, konventriraj se i kreni ponovo. Možeš ti to, još jedna kavica i onda... U naslovu koji sam citirao govori se o građevini koja je "misteriozna" i na to se odnosi moj post. Eto, budi dobar dečko.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Tekija je bogomolja u kojoj se okupljaju, borave i vrše vjerske obrede derviši (sufije). U Bosni i Hercegovini pojavljuju se dolaskom islama u stoljeću, mada su neke izgrađene i prije dolaska Osmanlija poput Mevlevijske tekije na Bembaši koju je izgradio Isa-beg Isaković 1461. Riječ tekija je perzijskog porijekla: tekke. Eh sada, samim tim mislim sa u samom krugu tekija nebi trebalo biti alkohola sto upomenutoj tekiji nije slučaj. U restoranu na ulazu u tekiju služe alkoholna pića normalno.
Jao boze kolika kolicina gluposti u jednom postu Tekija izgradjena prije dolaska islama ? I jos je izgradio Isa beg Isakovic ? mani se wikipedije svega ti uzas
Kaligrafski vez,stari most Mostar, zanimljivo i jedinstveno,pogledajte: http://www.olx.ba/artikal/17806940/levha-stari-most-mostar-vez-levhe-lehva/ http://s3.postimg.org/tj0o7ug0z/mostar_1.jpg
2 marke? kad sami sebe ne cijenimo nece nas ni drugi cijenit.cijena ulaza u slicne parkove u nasoj okolici je 20-30 maraka
Nije ti to Dolma Basce da bude 10-15€ ulaz.
Btw bio sam maksuz jucer, za 2 KM obidjem malo neke prostorije tekije, ne traje ni 10 minuta. Dosta vala 2 KM.