Komentari (111)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bio 2x u Beču i zaista je prelijep grad, gradski prevoz savršen.. Nemaš potrebu za automobilom
Da li kad Ko od ovih iz Zavoda za planiranje grada ode u Beč da pogleda koliko su visoke zgrade po Beču- evo vidi se i po slikama maksimum 5 spratova a imaju novaca da prave od 100 spratova. I nek ti naši majmuni koji daju odobrenja za zgradurine po gradu vide kako izgleda planirana gradnja od visine zgrada, ulica, parkova.... A ne kao kod nas grad je postao rupa kao brazilske favele
@tajfun2018 Maksimum 5 spratrova? Zaključio na osnovu slike? Obišao cijeli Beč? Moda neki drugi Beč. Pa stare austrijske zgrade imaju po 5-6 spratova, ove nove mnogo više, kako stambene tako i poslovne.
S tobom sam proveo sate bez broja, cijelu te vjecnost u sebi nosam, najjmoje jedina moja. To zivi vrijeme istroseno kroz neka nadanja nova, dok te ja cekam, nestvarna zeno. u poljima nasih snova. Osmijeh tvoj kao lijek... ti si tu bila oduvijek. Zagrljajem davala mi krila, najcrnje mrakove znala da svices... mnogo si toga ti meni bila, bila si, ostala, bices i ... bices.
😞
😍💋🧚‍♀️🐉❤❤
Lijepo je otići, vidjeti, naučiti nešto, oplemeniti se, ali ne treba zaboraviti da je sve to izgrađeno na tuđoj muci - kolonije (zvanične i nezvančine), osvajanja, ratovi, kamatarenjem i mešetarenjem.
Mi koji smo duze u austriji imamo i bolje plate. Plata ide svake godine na gore za otprilike 2 posto. Problem je da se rezije i stanarina vise penju. Pozitiva je da nasi radnici koji sada dolaze imaju nakon 17,5 godina pravo na penziju koja im nece nakon17.5 godina biti manja od 500-600 € netto. Svi koji lmaju manje s5aza nemaju pravo na austrijsku penziju. Stim da se broj potrebnih godina za penzionisanje stalno podizu.
@ukinikomentare,ko radi u austriji od ponedeljka do cetvrtka. Ja zivim ovdje 28 godina i ne poznajem ni svabe da tako rade. Jos gira je konstatacija da se ovdje odmaraju na poslu sto je cista glupost,ljudi koji dodju moraju raditi najzeze poslove za platu od 1000 do 1700 eura netto. Ovdje se radi 30 posto vise nego u BiH. Stan ovi novi nemogu dobiti mjesecno ispod 10 -15 € po kvadratu. Na to dolaze rezije. Mi stari imamo stare ugovore od 6-do 10 € ,po kvadratu.
@gooUser1583006357 Otkud toliki bosanci gore onda? Oni se garant pate i prosjace po cesti jelde? Ne izmisljaj bgt, radi se najvise po 7 8 sati, za stanove znam da su skupi ali ne mora se zivjeti u centru... za nove radnike iz bosne placen prevoz placen smjestaj samo da dodjes i radis... Ne spominjem nikakav luksuz normalan zivot....
Najbolji su mi ovi koji pljuju po vlasti, drzavi, kao oni su nesto bolji i treba da ih zato neko primi u Aut,De,Ch, da zaradjuju 2000 eura, kupuju nova auta i putuju po svijetu. Druze, imao se besplatno skolovanje, mogao si da budes stručnjak i u Bosni ako si tako dobar/bolji koliko mislis, zaradjujes dobre pare. Niko ti ne brani ni da firmu otvoris, budes poduzetnik, vozis A8.
Kreno u Beč Otišo na Grmeč
jeste, i kad dodju Balkance odmah ih Austrijance docekaju otvorenih ruku i kazu "dobrodošli i haj sad se poser...te ovdje kao što ste i na Balkanu"
Kod nas za par godina će sve otići jer ni turisti neće dolaziti u grad koji sve više sa zgradurinama liči na brazilske favele
...Bosnjak mu halalio bosansku japiju, Srbin gonio krmad na pijacu, a Hrvat kashagijao konja. Zato.
Slovenia > Austrija
Radi sto je blizu
SKORO KO SARAJEVO!!!!!! hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha buhahahahahhahahaha aaaaaaaahahahahahahahaha
hahahahaha aaaaaaaahahahahahahaha hahahaahahaha
Prahvo sham proprihčo bohnjački jehzik, sahmo h tuhraj. hahahahahaha aaaaaahahahahahaha
nisam nikad bio u Becu...
U Becu sam gastarbajter u krevetu pravi Fajter!
Eros Bosandžeros