Komentari (201)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kao da ste znali da neću ove godine u Tursku pa ovo objavili..
Bio sam u Istanbulu prije dvije godine. Mogu vam reci da je to caroban grad. Preljep, cist jednostavno se nemoze opisati rijecima dok covjek ne ode sam da se uvjeri.
jos jedna bitna stvar, NI SLUCAJNO NE PRIJECI U SIRIJU XD
ne bi trebalo ići sam nigdje, naročito noću. ja sam sam hodao ulicama istanbula i nijednu neugodnost nisam doživio. istina je, u turskoj se uglavnom pije čaj, naravno ima i kafe ali.naša je bolja... ako vide da ste stranac vjerovatno će vas prevariti za cijenu onoga što kupujete, zato se obavezno cjenkajte. puno, puno je čišće nego kod nas, barem u istanbulu. bio sam u oktobru na ulicama istanbula, ujutro nema niti jednog listića, niti papirića, iako noću na tim istim ulicama bude masa trgovaca koji prodaju sve što postoji. travnjaci istanbula su uređeni do nevjerojatnosti. tramvajska stajališta su sređena. u saobraćaju je strašna gužva, ali za šest dana nisam vidio niti jedan udes, a ni policiju. u hotelu nam je bila besplatna kafa i čaj na recepciji. narod turske je dosta ljubazan prema gostima.
Bakir se bacio u novinarski pos'o... Al' ovaj clanak je iz licnog iskustva... Sam je toliko puta obisao Tursku (sa parama iz budzeta, ipak je to "sluzbena posjeta") da smo do sada mogli otvoriti onih 100.000 radnih mjesta :))) Salu na stranu... Klixovci, ljudi jedva prezivljavaju dane, a vi ih saljete u Tursku... Ohanite malo :))))
u turskoj uopšte nije ritual ispijanje kafe nego čaja!!!
Jel ovo treba isprintat i naučit napamet? Puno ovoga brate, a šta ću onda radit?
sta se klixu dogodi pa izbaci kvalitetan i koristan tekst bez glupih naslova i podnaslova!!!???
"Ne ocekujte da se vase ne prihvati" E sta ovo znaci svega vam??
Ne bas kao uvredom, ali su dosadni kao i nas stariji narod tipa " Nisam gladna, hvala! Ma jesi, ma sta neces jesti. " - i zvizne ti tanjur pred nos.
Za kafu nisam siguran......jedva sam našao dzezvu da kupim u Anataliji, i većinom piju čaj!
Glup kontekst teksta. Sve što je navedeno, odnosi se šta treba (nemojte ne probati, nemojte ne otići...) Mislio sam da ću naći savjete po pitanju sigurnosti i sl.. Jednom sam bio opljačkan, zatvoren u prostoriju, pretresan i tako isto mogao biti ubijen. Moj savjet je da ne treba dolaziti sam i dobro voditi računa u koji hotel se smjestiti, jer imam osjećaj da svi problemi krenu od uvezanosti recepcionara sa bandom koja te prati i opljačka.
svidja mi se clanak
Himzo je obeco,al ja mu nista ne vjerujem,
..... ne govorite protiv Erdogana jer bi mogli bit uhapšeni
pa bas ste vi svi koji ste registrovani na kliksu totalna fukara..pa citam komentare,dal je moguce da niko nije bio u turskoj..doduse nisam ni :-(
bila jednom i nikad vise.............
-Čovjek je čovjeku vuk dlaku mijenja al ćud nikad ne reci nikad
nemojte da kritikujete predsjednika jer u protivnom dobijate dozivotnu robiju..
istanbul je original, sarajevo je samo falš kopija. niđe veze