Amerika preskupa
47

Šta odbija turiste: BiH ima mnogo pasa lutalica, a u Hrvatskoj će vas dočekati neprijatno osoblje

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Jedna od najposjećenijih stranica za zabavu 9GAG objavila je istraživanje o razlozima zbog kojih lokalno stanovništvo nekih zemalja ne preporučuje turistima da ih posjete. Tako su Norvežani naveli svoj hladan karakter, Australijanci opasne životinje, Amerikanci skup život, a Bosanci i Hercegovci agresivne pse lutalice.

Norvežani nisu toliko društveni

Norvežani su povučeni, rezervisani i preporučuju da ne posjećujete njihovu zemlju ako imate namjeru sprijateljiti se s mnogo Norvežana.

Također, ovo je veoma skupa zemlja, a ni vrijeme nije idealno. Ako volite sunčano i toplo vrijeme, ne dolazite, jer je 2015. godine od 365 dana u godini 279 bilo kišno.

Životinje i prirodno okruženje u Australiji vas mogu ubiti

Većina životinja će vas htjeti ubiti. Zaboravite slatke koale i kengure (koji također mogu biti opasni), jer osim njih, u Australiji žive i dingo, divlji psi, zatim otrovne žabe, otrovne zmije, ajkule, krokodili i mnoge druge koje mogu okončati vaš život.

Ako vas životinje ne ubiju, tu su vrućina i žeđ, a važno je znati i to da se djeca u Australiji od četvrte godine uče kako da se sačuvaju od ujeda komaraca, krokodila, zagađene vode i slično.

Amerika je skupa za strance

Javni prijevoz je precijenjen, kako za strance, tako i za lokalno stanovništvo, a ni hoteli i hrana nisu jeftini.

Još jedna loša strana odnosi se na stanovnike SAD-a koji imaju malo znanja, a i interesa za svijet van svoje zemlje.

Katar je nepodnošljivo vruć

Katar je nevjerovatno bučan i vrvi od gužve, jer ima najviše automobila po stanovniku na svijetu. Nažalost, ne postoji drugo praktično rješenje za prijevoz, a Katarani nisu oduševljeni pješačenjem ni biciklizmom.

Doha je jedan od najzagađenijih gradova na svijetu i Katar je većinom prekriven prašinom koja dolazi iz pustinja i koje se ne možete riješiti.

Hrvati za sebe kažu kako se vole pretjerano žaliti

Usluga je generalno na niskom nivou, a nepristojni i iznervirani uslužni radnici se žale na kupce i pričaju im iza leđa čim oni napuste radnju.

Brazil je opasan za turiste

Prema indeksu kriminala 2017. godine, Brazil je među prvih 10 zemalja svijeta. Turisti su česte mete opakih i zlih prevara: od precjenjivanja robe i usluga do navođenja da donesu odluku koja može biti opasna po njih.

Bosna i Hercegovina ima mnogo pasa lutalica

U BiH postoji mnogo agresivnih pasa lutalica, a Bosanci i Hercegovci poručuju svima koji se boje tetanusa da ne posjećuju njihovu zemlju, posebno Sarajevo gdje su česti slučajevi psećih napada na djecu i odrasle u svako doba dana.