Putovanja
75

Snimao djevojku kako ga vodi za ruku širom svijeta

Klix.ba
Profil na Instagramu ruskog fotografa Murada Osmanna još ranije ove godine postao je pravi hit zahvaljujući tome što su on i njegova djevojka Natalia Zaharova strastveni ljubitelji putovanja.

Ovaj par iz Moskve nastavio je putovati nakon nekoliko početnih fotografija koje je Murad postavio na Instagramu u martu, tako da sada Murad ima novu seriju fotografija pod nazivom "Slijedi me". Prvu fotografiju snimio je sasvim slučajno u Barceloni, gdje je sa djevojkom bio na odmoru.

"Bila je pomalo iznervirana jer sam je fotografisao sve vrijeme pa me uhvatila za ruku i pokušala povući naprijed. Tako sam je prvi put snimio kako me vuče naprijed", ispričao je Murad, prenosi Business Insider.

Nakon toga on je Nataliju na isti način fotografisao na još nekoliko destinacija, u Španiji, Istanbulu, New York Cityju... Na kraju su njegove fotografije prikazane na jednoj izložbi u Baselu, a on i Natalia su počeli objavljivati fotografije i na Facebooku, gdje također dokumentiraju svoje avanture.

Par je najavio kako planira još nekoliko atraktivnih destinacija, tako da uskoro možemo očekivati još dobrih fotografija.