Oaza mira u BiH
328

Simpatična Hobbit kućica razlog je više da prvi slobodan vikend provedete na planinskom zraku

I. B.
Kućica se nalazi u netaknutoj prirodi (Foto: Instagram/mihailowitch)
Kućica se nalazi u netaknutoj prirodi (Foto: Instagram/mihailowitch)
Iako je ljeto uglavnom vrijeme odlazaka na more, postoje i oni koji preferiraju istraživanje prirodnih bogatstava BiH, kao i odlaske na svjež zrak i mjesta skrivena od gradske vreve. Ova preslatka kućica razlog je više da prvi slobodan vikend iskoristite za boravak na jednoj takvoj lokaciji.
U planinskom kampu Jazavčije rupe, smještenom nekih desetak kilometara od Han Pijeska nalazi se oaza netaknute prirode, a koja je odnedavno bogatija i za novu atrakciju - Hobbit kućicu.

Osim sadržaja koje nudi za vrijeme zimske sezone, u ovom kampu podjednako možete uživati i ljeti, a sasvim poseban ugođaj pruža ovaj smještaj koji izvana neodoljivo podsjeća na one iz filmova.

Kućica je pomalo izolovana od ostalih objekata, a ispred nje je popločani prilaz, kao i prostor gdje možete sjesti i uživati u jutarnjoj kafi ili čarobnim zalascima sunca.

Unutrašnjost je prilično jednostavna, no sasvim dovoljna za kvalitetan odmor u prirodi. Nalazi se tu bračni krevet, stolić sa dvije stolice, kao i toalet sa tuš kabinom. Interijer je upotpunjen detaljima bosanskog ćilima.

Kućica je već hit među ljubiteljima skrivenih lokacija, pa tako oni koji su posjetili Jazavčije rupe nisu propustili da se uslikaju s njom u pozadini.

Inače, kamp je ideja Vanje Drljića koji je 2014. godine dobio ideju da od starog djedovog imanja napravi planinski raj. Prve kućice nikle su već godinu poslije, zatim je uslijedila i ski staza, kao i svirke te festivali kampovanja i muzike.

Osim u već spomenutim, posjetitelji ovdje mogu uživati i u paintballu, panoramskoj vožnji terenskim vozilom, brdskom biciklizmu i sličnim aktivnostima.