"Fildžan viška"
425

Sarajka u svom restoranu na "najskupljem" hrvatskom otoku spustila cijenu kafe na jedan euro

N. O.
Screenshot/RTL Direkt
Screenshot/RTL Direkt
Dajana Buzuk iz Sarajeva vlasnica je restorana na Hvaru te je odlučila spustiti cijenu kafe na jedan euro s željom da svako "može poći na kafu bez da misli može li je priuštiti".
U emisiji RTL Direkt objavljen je prilog o Dajani Buzuk koja je vlasnica restorana na Hvaru, jednom od najskupljih hrvatskih otoka, a koja je odlučila spustiti cijenu kafe na jedan euro.

"Odlučila sam da kad je već situacija takva kakva jest, ponuditi barem jednu sigurnu stvar. Nešto što je u našem društvu jako bitno, tj. da čovjek može poći na kafu bez da misli može li je priuštiti", poručila je Dajana za RTL.

Govoreći o tome da li se ovakav potez isplati kazala je da je to sve stvar perspektive, ali kada je riječ o finansijama "apsolutno ne".



"Trošak jednog espressa je 30 centi, što znači dupli je 60, a kada tu dodate šećer, mlijeko, struju, vodu, radnu snagu, moglo bi se reći da smo čak i u minusu- s tim da ja to ne gledam tako", objasnila je.

Navela je da se ipak isplati jer su svi u istoj situaciji "bez kafe, bez užitka, bez prijatelja ili pauze koja je prijeko potrebna".

"Ja sam sarajevsko dijete i ima ona 'stara' od Zabranjenog pušenja 'Fildžan viška' - ta kafa od jedan euro je moja verzija tog fildžana", poručila je.