Pogledajte dio atmosfere
28

Sarajevska izletišta za Prvi maj: Brojni posjetioci roštiljali i uživali u sunčanom danu

L. R.
Brojni posjetioci na sarajevskim izletištima (Foto: D. S./Klix.ba)
Brojni posjetioci na sarajevskim izletištima (Foto: D. S./Klix.ba)
Ovogodišnja proslava Međunarodnog praznika rada na poznatim sarajevskim izletištima obilježile su brojne Sarajlije, a i posjetioci iz cijele Bosne i Hercegovine.

Reporter portala Klix.ba posjetio je neka od sarajevskih izletišta i zabilježio atmosferu. Ove godine, broj posjetioca koji su odlučili provesti vrijeme u prirodi bio je značajno veći u odnosu na protekle godine kada su vladale epidemiološke mjere.

Iako je najavljeno hladnije vrijeme s kišom u većini gradova BiH, vrijeme u Sarajevu bilo je sunčano pa su neki odlučili i roštiljati na ovim izletištima.

Popularno izletište Brus na Trebeviću posjetile su brojne porodice, gdje su najmlađi članovi imali priliku uživati u sadržajima prilagođenim njihovom uzrastu kao što je plavi vozić, a priliku za ovu vožnju nisu propustili ni stariji. Sarajevska žičara je i danas u funkciji pa tako su posjetioci imali mogućnost da do Trebevića stignu i na ovaj način.

Na Baricama, izletištu udaljenom oko devet kilometara od centra grada bilo je nešto manje posjetioca u odnosu na Trebević. Neki od njih odlučili su ovo mjesto iskoristiti i za odmor u šatorima.

Izletište Stojčevac godinama je bilo zapušteno, a nedavno je počela njegova obnova. Tako su posjetioci imali priliku da uživaju u puno većem potencijalu nego ranije. Stojčevac uz jezero posjeduje drvenu pješačku stazu, ali i razne terene za rekreaciju i igrališta za djecu.