Putovanja
117

Royal Caribbean pravi najveći kruzer na svijetu Harmony of the Seas

Klix.ba
Kompanija Royal Caribbean objavila je detalje o novom kruzeru Harmony of the Seas, za koji tvrdi da će biti najduži brod na svijetu.

Kruzer je težak 227.000 tona, ima 16 paluba, 5.479 soba za goste i 2.747 kabina. Dug je 362.15 metara. Svojim dimenzijama nadmašio je veličinu Allure of the Seas i Oasis of the Seas (362 metra dužine, 225.282 tone težak) koji važe za najveće na svijetu.

Izgradnja ovog megakruzera košta 1,35 milijardi dolara, a prvu plovidbu imat će u aprilu 2016. godine. U sebi će imati mnogobrojne sadržaje: tobogane na više spratova, robotske barmene koje smo vidjeli na Quantum of the Seas kruzeru i ručno napravljeni ringišpil.

Kada je riječ o gastronomiji, u ponudi će biti dva nova koncepta Izumi Hibachi & Sushi japanski restoran, Sabor Modern Mexican, kao i podružnica Starbucksa. Kruzer će imati najbržu konekciju na moru, tvrde iz Royal Caribbeana.

Kao i druga dva broda, Harmony će biti podijeljen u sedam odjeljaka: Centralni park, Royal Promenada, Riva, Bazen, Sportska zona, Vitalnost, Zabava i zona za omladinu.

Royal Caribbean trenutno pravi još dva broda Anthem of the Seas, koji će zaploviti u aprilu i Ovation of the Sea, koji će zaploviti premijerno u aprilu sljedeće godine.