{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Royal Caribbean pravi najveći kruzer na svijetu Harmony of the Seas

Klix.ba
27.2.2015. u 21:12
117
41
Royal Caribbean pravi najveći kruzer na svijetu Harmony of the Seas
117
Royal Caribbean pravi najveći kruzer na svijetu Harmony of the Seas
Kompanija Royal Caribbean objavila je detalje o novom kruzeru Harmony of the Seas, za koji tvrdi da će biti najduži brod na svijetu.
Kruzer je težak 227.000 tona, ima 16 paluba, 5.479 soba za goste i 2.747 kabina. Dug je 362.15 metara. Svojim dimenzijama nadmašio je veličinu Allure of the Seas i Oasis of the Seas (362 metra dužine, 225.282 tone težak) koji važe za najveće na svijetu.

Izgradnja ovog megakruzera košta 1,35 milijardi dolara, a prvu plovidbu imat će u aprilu 2016. godine. U sebi će imati mnogobrojne sadržaje: tobogane na više spratova, robotske barmene koje smo vidjeli na Quantum of the Seas kruzeru i ručno napravljeni ringišpil.

Kada je riječ o gastronomiji, u ponudi će biti dva nova koncepta Izumi Hibachi & Sushi japanski restoran, Sabor Modern Mexican, kao i podružnica Starbucksa. Kruzer će imati najbržu konekciju na moru, tvrde iz Royal Caribbeana.Kao i druga dva broda, Harmony će biti podijeljen u sedam odjeljaka: Centralni park, Royal Promenada, Riva, Bazen, Sportska zona, Vitalnost, Zabava i zona za omladinu.

Royal Caribbean trenutno pravi još dva broda Anthem of the Seas, koji će zaploviti u aprilu i Ovation of the Sea, koji će zaploviti premijerno u aprilu sljedeće godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: