Rijeke Vrbas, Neretva i Tara u top 10 avanturističkih odredišta

S
SRNA
1.3.2012. u 13:35
0
21
Rijeke Vrbas, Neretva i Tara u top 10 avanturističkih odredišta
0
Rijeke Vrbas, Neretva i Tara u top 10 avanturističkih odredišta Vrbas
Američka internet stranica posvećena putovanjima uvrstila je rijeku Vrbas u top 10 avanturističkih turističkih odredišta za predstojeće ljeto.
Stranica www.smartertravel.com preporučuje putnicima avanturistima da probaju rafting na Vrbasu, Tari i Neretvi, koji je nazvan "Putovanje kroz veliki kanjon Balkana".

Gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović pozdravio je odluku američkog sitea i istakao da je to rezultat dosadašnjih napora i ulaganja grada u razvoj turizma.

Davidović je naglasio da rijeka Vrbas i rafting, kao i ostale mogućnosti za avanturistički turizam na području Banje Luke, polako postaju sve poželjnija turistička odredišta gostiju iz cijelog svijeta.

"Popularizaciji avanturističkog turizma veoma su doprinijeli organizacija Svjetskog i Evropskog prvenstva u raftingu, kao i Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu za juniore i seniore do 23 godine. Organizacija ovih takmičenja i sredstva koja smo uložili u kanjon Vrbasa pokazali su se kao ispravan put i možemo biti ponosni na to", rekao je Davidović.

On je dodao da veliku zaslugu za promociju avanturističkih sportova i kanjona Vrbasa imaju i Rafting klub "Kanjon", Kajak-kanu klub "Vrbas", te Turistička organizacija grada Banje Luke.

U banjalučkoj Turističkoj organizaciji ističu da internet preuzima primat u promociji turističke ponude i potiskuje sve ostale promotivne alate.

Predstavljanje Vrbasa i ostalih rijeka na američkoj stranici u gradskoj Turističkoj organizaciji smatraju izuzetno važnim za Banju Luku, ali i BiH u cjelini.

"Avanturistički turizam ne zahtijeva velika ulaganja, a veoma je konkurentan. Sigurno se možemo pohvaliti rijekama koje su jedinstvene u svijetu, a BiH je interesantna za evropske i svjetske turiste, jer je za njih neotkriveno odredište. Tu, svakako, vidimo našu šansu", zaključili su iz Turističke organizacije grada Banje Luke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: