Razlozi zbog kojih morate posjetiti Kubu, zemlju ljubavi i salse

Klix.ba
6.3.2019. u 07:04
117
36
Razlozi zbog kojih morate posjetiti Kubu, zemlju ljubavi i salse
117
Postoji mnogo dobrih razloga zbog kojih bi trebalo da posjetite Kubu: plaže, kultura, hrana, prelijepi krajolici, muzika... Republika Kuba je okružena Meksičkim zaljevom, Karipskim morem i Atlantskim okeanom.
Jedna od najljepših plaža na Kubi je u prekrasnom gradiću Varadero. Tu ćete pronaći prekrasne bijele pješčane plaže koje se protežu i do nevjerovatna 22 kilometra. Palme, pića od ananasa i kristalno plava voda ostavit će vas bez daha.

Foto: Instagram Foto: Instagram


Osim plaža, ono što je sigurno dobar razlog da posjetite Kubu su kubanske cigare koje se smatraju najboljim na svijetu. Ne propustite posjetiti tvornicu cigareta Partagas u Havani ili otići na jednodnevni izlet u organsku farmu duhana.

Foto: Instagram Foto: Instagram


Ono što je odlična informacija jeste da kubanska vlada omogućava lokalnom stanovništvu da ugosti turiste. Ovo ne samo da je odličan način da uštedite novac, već vam omogućava da živite u kućama i zgradama uz pravu kubansku porodicu. Daje vam jedinstvenu perspektivu i uvid u kubanski život.

Foto: Instagram Foto: Instagram


Otići na Kubu, a ne vidjeti fenomenalno pjevanje uživo i plesanje je totalni gubitak vremena. Najbolji izvođači svoje performanse izvode na ulicama, a ako volite balet, pokušajte da vidite predstavu dok ste na Kubi. Kubanske balerine su među najboljim na svijetu.

Dok ste na Kubi, posebno u Havani, jedna od najboljih stvari je vožnja starih automobila. Ako se odlučite za vožnju oldtimerima, pobrinite se da pregovarate o cijeni. Prekrasni stari automobili su svuda i vrlo ih je lako pronaći, što je odlična vijest za sve ljubitelje oldtimera.

Foto: Instagram Foto: Instagram


Ono što se zaluđenicima društvenim mrežama neće dopasti jeste što je internet veoma teško naći na Kubi. Morate kupiti karticu na koju možete naći samo na određenim mjestima, a potom otići u područje s Wi-Fi pristupom. Međutim, bilo bi bolje da se odmah u startu pomirite sa činjenicom da ćete neko vrijeme biti bez interneta, što je odličan način da se potpuno isključite iz svakodnevnice i uživate u svom odmoru.

Rum Havana Club je najpopularnija marka ruma i prodaje se u svakom restoranu i baru na ostrvu. Ovo je najbolji rum na svijetu, toliko je ukusan da ukoliko konzumirate alkohol, ne bi trebalo da napuštate Kubu bez degustacije ovog pića. Osim toga i Mojito je veoma popularan na Kubi i dobro dođe kao osvježenje na vrućem karipskom suncu.

Foto: Instagram Foto: Instagram


Volite li plesati, Kuba je zemlja koja je stvorena za vas. Dovoljno je otići u bilo koji lokalni restoran i moći ćete plesati dugo u noć. Pa čak i na ulici. Preporučujemo da dok ste na Kubi uzmete lekciju salse.

Naravno, kakav je to odmor bez velike količine dobre hrane. A Kuba je zaista ima i sve je ukusno. Pored jeftine ulične hrane i lokalnih restorana nećete ostati gladni, a nećete ni potrošiti mnogo novca.

Foto: Instagram Foto: InstagramNe zaboravite šetati. Nemojte se plašiti, Kuba je vrlo sigurna, a šetnje su iskustvo koje će proširiti vaše vidike. Vidjet ćete djecu kako se igraju na ulicama, grupe muškaraca koji rade na starinskim automobilima, lokalne pekare na svakom uglu i ulične prodavce koji prodaju svježe voće. Iako mnogi vjeruju da su Kubanci siromašna nacija, to nije tačno, Kubanci su uglavnom veoma sretni i gostoprimljivi ljudi.

I još jedna stvar koju trebate obaviti dok ste na Kubi je ronjenje. Jedno od najboljih mjesta za ronjenje na Kubi je Zaljev svinja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (36)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: