Putovanja
3

Raskoš i bogatstvo: Zavirite u unutrašnjost luksuzne vile Richarda Bransona

Klix.ba
Vlasnik kompanije "Virgin Galactic" Richard Branson u svom posjedu ima i otok Necker na Britanskim Djevičanskim Otocima. Na njemu ima luksuznu vilu koja se prostire na 140 kvadratnih metara i može primiti do 30 osoba.

Njegova ideja nije bila živjeti na otoku, već ga pretvoriti u muzički studio jer upravo na ovakvim mjestima muzičari naprave najviše posla, a s obzirom na to da je Brenson bio vlasnik jedne od najvećih muzičkih brendova "Virgin Records", ovo ulaganje bi imalo smisla.

Ali planovi su se promijenili i Necker je postao mjesto gdje Brenson provodi vrijeme s porodicom i prijateljima, gdje odmara i radi. Također, na Neckeru je moguće i unajmiti vilu i to po paprenoj cijeni od 54.669 eura za noćenje.

Luksuzna vila, koja se prostire na 140 kvadratnih metara, može primiti do 30 osoba i šestero djece. Velika kuća, koju je Brenson prvo izgradio 1979. godine, bila je utočište mnogih poznatih osoba koje sebi mogu priuštiti takav luksuz. Kuća ima devet soba, s prekrasnim pogledom na okean, a tu su još i spa centar, teniski tereni i velika pješčana plaža.

Kada je prije pet godine vila izgorjela do temelja, glumica Kate Winslet boravila je na otoku i pomogla je u spašavanju majke Richarda Bransona iz vile. Tada se zbližila s Bransonovim rođakom Nedom Rocknrollom.