Turska
0

Prvi nudistički hotel zatvoren nakon samo 6 dana

Sarajevo-x.com
Prvi nudistički hotel u muslimanskom svijetu zatvoren je samo šest dana nakon otvaranja, te će njegovi gosti morati potražiti neki konvencionalniji smještaj.

Hotel u Turskoj je zatvoren nakon što je inspekcija utvrdila da jedan od balkona nije u skladu sa arhitektonskim projektom. Vlasnik hotela u Datçi na jugozapadu zemlje kaže da će popraviti grešku, te se nada da će hotel biti ponovo otvoren u sljedeću srijedu.

Vlasnik Ahmed Kosar, koji 15 godina radi u turizmu u Turskoj, rekao je novinaru BBC-a da je u izgradnju hotela uložio 20 miliona dolara jer su klijenti iz Evrope, koji su odsjedali u njegovim drugim hotelima, pokazali interes za jednim nudističkim.

Hotel je izgrađen u mirnom mjestu na poluotoku Datça, koji se nalazi istočno od popularne turske destinacije Marmaris. Omogućava gostima da goli hodaju oko bazena, a posjeduje i privatnu plažu.

Vlasnik nudističkog hotela se bori da ponovo dobije dozvolu za otvaranje te dodaje kako mnogi hoteli na tom području rade bez potrebnih dozvola.

Kosar otkriva da se lokalno stanovništvo nije protivilo izgradnji hotela već su samo zahtijevali da se gosti ne kreću dalje od kruga hotela i privatne plaže.

U hotelu mogu odsjesti samo stranci, dok muškarci koji tu rade moraju nositi odjeću. Ukoliko mu vlasti ne odobre otvaranje hotela, Kosar je rekao da postoji mogućnost da hotel premjesti u Hrvatsku ili na sjeverni Kipar.