Prvi hotel sa nula zvjezdica na svijetu

S
Sarajevo-x.com
16.10.2008. u 19:30
0
10
Prvi hotel sa nula zvjezdica na svijetu
0
Dovitljivi Švicarci, u vremenu kad se inovatori takmiče oko toga ko će sagraditi što veleljepniji hotel sa više zvjezdica, došli su na neobičnu ideju - otvoriti hotel koji nema ovih odličja.


Nijedna od soba u bunkeru gdje je hotel smješten nemaju pogled vani, gosti mogu koristiti ograničene količine tople vode, nema TV-a, a posjetioci pri samom dolasku bivaju upozoreni da se može desiti da sobe dijele sa vojnicima, vatrogscima i drugima, ako bude neophodno, odnosno ako otpočne nuklearni rat.

Cijena noćenja u ovom hotelu je oko 20 eura, a njegov koncept osmislili su Patrick Riklin i njegov brat blizanac Franc u gradu Sevelenu u švicarskom kantonu St. Gallen.

Vlasti su im dozvolile da otvore ovaj hotel samo u slučaju da se za to pojavi potreba, odnosno ako bude najava neke katastrofe u državi ili svijetu, piše Daily Mail.Sve švicarske opštine i privatne kuće po zakonu su u toku perioda hladnog rata morale imati atomska skloništa. Mnogi su ih kasnije pretvorili u vinske podrume ili uzgajališta gljiva. Ovo je prvi put da jedno takvo sklonište posluži u hotelske svrhe.

Gosti tako sobe dijele sa masivnim cijevima i električnim vodovima, ali ih to ne sprječava da rezervišu smještaj čak i mjesec unaprijed.


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: