|

Poziv ljubiteljima prirode: U nedjelju upoznajte najljepše predjele Bjelašnice

Poziv ljubiteljima prirode: U nedjelju upoznajte najljepše predjele Bjelašnice
160
A. P.
23.7.2019. u 11:54
20
komentara
160

dijeljenja
Poziv ljubiteljima prirode: U nedjelju upoznajte najljepše predjele Bjelašnice
Grupa građana i građanki “Inicijativa za Bjelašnicu i Igman“ u saradnji sa KJP ZOI 84, u nedjelju, 28. jula 2019. organizuje Promotivni pohod grebenom Bjelašnice.
Polazak je zakazan u 9:30 sati iz Babinog dola, a nakon korištenja vertikalnog transporta grupa će se kretati od Opservatorija do Male Vlahinje. Pozivaju se svi volonteri ali i ostali ljubitelji planine na druženje i planinarski uspon.

Najavljujući pohod organizatori su istakli da ova tura spada u kondiciono i tehnički manje zahtjevne. “Svi koji budu sa nama trebali bi imati planinarske cipele i štapove, ponijeti sendvič, vodu, kremu za sunčanje i laganiju jaknu. Ukoliko bude zainteresiranih, turu ćemo produžiti do Velike Vlahinje i Lokvanjskog jezera“, naveli su organizatori te naglasili da je ovaj pohod samo jedna u nizu aktivnosti koje Inicijativa realizira od aprila ove godine.

"Počeli smo sa velikom akcijom čišćenja Bjelašnice, a nakon toga nastavili sa uklanjanjem kamenja sa staza. Svim ovim aktivnostima ispunjavamo našu misiju da doprinesemo poboljšanju opšte slike olimpijskih planina i ski centra“, kazali su iz Inicijative te pozvali sve građane i građanke da im se pridruže.

Za sve zainteresovane ljubitelje prirode, Promotivni pohod grebenom Bjelašnice je besplatan.
Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...