Promo
142

Posjetite Rim i Napulj sa Centrotoursom

Posjetite magični Napulj, mjesto autentične energije, umjetnosti, neočekivane i neponovljive elegancije, spontanih razgovora i panorama koje uzburkavaju dušu. Centrotours vas prvim direktnim charter letom iz Sarajeva vodi u Napulj, nevjerovatno remek-djelo Italije.

Nakon uspješno organizovanog putovanja u Siciliju, Centrotours nastavlja sa organizacijom putovanja u Italiju. Sljedeća destinacija je Rim, gdje vas vodimo direktnim letom iz Sarajeva u terminu od 17.10 do 20.10.2019. godine, po izuzetno povoljnoj cijeni od 699,00 KM sa uključenim aerodromskim taksama. Rim je grad koji nikada ne spava, grad pun svjetlosti, restorana, dobre kuhinje i vina, grad ljubavi, dom najmanjega grada – države, Vatikana. Detaljniji program možete pogledati na ovom linku.

Nakon Rima, slijedi putovanje koje se ne propušta, Napulj. Obiđite Teatro di San Carlo, najveću i najstariju aktivnu opernu kuću u Italiji, galeriju Umberta I, Piazza Plebiscito, dvorac Castel Nuovo i Kraljevsku palatu. Posjetite i jedno od najčuvenijih arheoloških nalazišta na svijetu, ostatke drevnog rimskog grada kojeg je erupcija 79. godine nove ere uništila i prekrila doslovno metrima vulkanskog pepela. Imat ćete priliku vidjeti i Vezuv koji je jedan od najpoznatijih aktivnih vulkana. Pogled s Vezuva na Napulj i njegov zaljev je jedinstven i spektakularan.

Najpopularnije ostrvo u Napuljskom zaljevu, Capri, poznato po izuzetno blagoj klimi i bujnoj vegetaciji, strmim liticama i otmjenim vilama, privlačilo je posjetitelje stoljećima. Tu ćete vidjeti i Amalfijsku obalu, Amalfitana, spektakularnu turističku destinaciju, Sorrento, Positano, grad s karakterističnim kućama izgrađenim na strmoj obali, poznatog motiva mnogih razglednica.

Hiljadama godina duga prošlost Napulja daje nam priču o jednom čudnovatom gradu gdje se mitovi i činjenice prepliću u jednu očaravajuću cjelinu. Znatiželjne priče i nerazriješene misterije iskaču iz svakog napuljskog kamena odavajući jednu čudnu, hipnotičku čaroliju.

Blagoslovljena bogatim vulkanskim tlima, morem i bezbroj generacija kulinarskih znanja, regija Napulj jedna je od epikurejskih teških utega Italije. Ovdje ćete pronaći najbolju i prvu napravljenu pizzu na svijetu, kao i najbolju tjesteninu i espresso u zemlji, njezine najukusnije ulične tržnice, a da ne spominjemo neka od njenih najslavnijih jela. Hrana na ovim ulicama odiše neodoljivošću i zadovoljstvom, stoga dajte sebi oduška, pa slijedite mještane i uživajte u fenomenalnoj gastronomskoj ponudi. Uske ulice i dvorišta prepuna mnoštvom radionica i butika, u kojima se prodaje sve, od mekanih vrećica od maslačka, organske keramike do rijetkih napuljskih litografija i gurmanske lokalne hrane i vina, pa vam preporučujemo da ostavite dosta prostora u svom koferu.

Šaren, živopisan, uzbudljiv i raznolik, Napulj, jedan je od najfascinantnijih gradova Italije i Evrope. Za razliku od gradova u kojima se umjetnost čuva u muzejima i svakodnevni život se događa na ulicama, za Napulj je karakterističan njegov folklor: ljudi koji žive i rade među umjetničkim ljepotama grada.

Za ljubitelje sporta predlažemo odlazak na utakmicu Serie A: Napoli – Atalanta 30. oktobra. Ne propustite nezaboravnu atmosferu koju tokom utakmice prave samo navijači Napolija na stadionu San Paolo, koji prima 55 hiljada posjetilaca.

Kraj mjeseca oktobra izdvojite za jedinstveno i nezaboravno putovanje u Napulj, direktnim letom iz Sarajeva, u organizaciji turističke agencije Centrotours u periodu od 30.10 do 03.11.2019 po cijeni već od 799,00 KM. Program putovanja možete pogledati na web stranici Centrotoursa.