{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Posjetili i BiH: Biciklima putuju Evropom trošeći samo tri eura dnevno

24.4.2015. u 19:05
241
85
Posjetili i BiH: Biciklima putuju Evropom trošeći samo tri eura dnevno
241
Pablo Mandado i Ilze Zebolde prošle godine su napustili Londonu i krenuli istraživati svijet. Par putuje na biciklima i do sada su obišli 16 zemalja, među kojima je i BiH.
Španac Pablo i Litvanka Ilze nemaju planove, rokove i ne žuri im se nigdje, oni jednostavno žele ispuniti svoj san i posjetiti različite krajeve naše planete.

Nakon što su napustili svoje poslove u Manchesteru, odlučili su krenuti na putovanje života, a bicikl im je bio najjeftinije sredstvo putovanja.

Na putu se skoro godinu dana i za to vrijeme prešli su više od 11.000 kilometara, piše Daily Mail. Dnevno troše samo tri eura ili kako oni računaju, deset centi po kilometru.

U svakoj zemlju u kojoj borave računaju na besplatan smještaj, jer žele potrošiti što manje novca. Obično spavaju u šatoru, no koriste se i couchsurfingom. Nekada ih ugoste i ljubazni domaćini zemlje u kojoj se nalaze. Novac ustvari jedino troše za hranu, i to ne više od tri eura dnevno.

Uglavnom jedu tjesteninu, hljeb, rižu, mlijeko, sezonsko voće i povrće.

Do sada su obišli Francusku, Španiju, Portugal, Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju, Makedoniju, Grčku i Tursku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: