{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ponovo pokrenuto krstarenje Nilom iz Kaira

27.8.2012. u 18:41
3
2
Ponovo pokrenuto krstarenje Nilom iz Kaira
3
Ponovo pokrenuto krstarenje Nilom iz Kaira
Krstarenje Nilom iz glavnog grada Egipta Kaira do Luxora je prošlog vikenda ponovo pokrenuto nakon 18 godina pauze zbog sigurnosnih razloga.
Ceremonija otvaranja krstarenja je održana u Luxoru, središtu egipatskog turizma, nakon pristizanja broda iz Kaira.

Ministar turizma Mohamed Hisham Abbas Zazou je rekao da je uspostava sigurnosti ključni faktor za oporavak turizma u Egiptu.

"Sigurnost svih putnika na krstarenjima se osigurava uz pomoć ministarstva unutrašnjih poslova", rekao je Zazou i dodao kako im je cilj izjednačiti se sa uspjehom iz 2010. godine, kada je turizam zemlji donio zaradu od 13 milijardi dolara.

Predsjednik Mohamed Morsi je 3. augusta rekao da će učiniti sve da osigura sigurnost turista, čiji broj se uveliko smanjio nakon ustanka iz 2011. godine, što je nanijelo veliku štetu ekonomiji zemlje.

Krstarenje Nilom između Kaira i Luxora, glavna turistička atrakcija u Egiptu, je obustavljeno 1994. godine zbog straha od militantskih napada. Međutim, krstarenja su nastavljena između Luxora i Aswana, dva glavna turistička grada u Egiptu.

U prvom kvartalu ove godine Egipat je posjetilo 2,5 miliona turista, što je povećanje od 32 posto u odnosu na isti period prošle godine. Međutim, ta brojka je još uvijek za 27,8 posto manja u odnosu na isti period 2010. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: