Koliko ste ih posjetili?
113

Poljakinja podijelila 17 najboljih lokacija u BiH: Bosna i Hercegovina mi je poput droge

L. R.
Mostar, Sarajevo i Međugorje (Foto: Klix.ba)
Mostar, Sarajevo i Međugorje (Foto: Klix.ba)
Poljakinja Kami koja u slobodno vrijeme putuje svijetom, podijelila je 17 najboljih mjesta za posjetiti u Bosni i Hercegovini.
Ova avanturistica smatra da je BiH jedna od najpodcijenjenijih zemalja u Evropi, a opisuje je kao "skrivenu u sjeni popularnijih susjeda" koja ima mnogo toga za ponuditi

"Bosna i Hercegovina mi je kao droga", poručila je Kami na početku svog bloga, aludirajući na to da se vraća i po nekoliko puta godišnje.

Kami govori da većina ljudi koji se odluče na putovanje BiH, biraju Sarajevo i Mostar, ali ona je podijelila spisak još 15 lokacija koje vrijedi posjetiti. Također, ističe da bi voljela posjetiti još neka mjesta koja se nalaze u BiH.

Dok je Sarajevo nazvala jednim od najfascinantnijih gradova u Evropi, za Mostar je poručila da je vjerovatno najpoznatiji grad i da nudi mnogo više od Starog mosta.

Ostala mjesta koja smatra obaveznim za posjetiti su: Ilidža (iako je navela da je to tehnički dio Sarajeva), Blagaj, Počitelj, vodopad Kravice, Trebinje, Travnik, Jajce, Višegrad, NP Una, kanjon Tare, Stolac, Međugorje, Lukomir, Konjic i Tuzla.

Nakon toga, podijelila je i niz praktičnih i osnovnih informacija kao što su prijevoz, valuta i cijene. Smatra da je BiH najbolje posjetiti početkom ili krajem ljeta.