Kroz objektiv
141

Pogledajte kako Mostarac predstavlja Trebević i bh. ljepote Nizozemcima

N. C.
Vildan Korjenić (Foto: Instagram)
Vildan Korjenić (Foto: Instagram)
Priroda je oduvijek inspirisala umjetnike, pisce i kreativce, a sve češće i ljubitelje fotografije, koji "love" najbolje kadrove. Jedan od njih je i Vildan Korjenić, rođeni Mostarac koji je većinu svog života proveo u Nizozemskoj.

Ovaj rođeni Mostarac od 1993. godine živi u Nizozemskoj. Iako je dugi niz godina živio van Bosne i Hercegovine, nedavno se vratio sam i od tada živi u Čapljini. Ovaj mladić putem svog Instagrama i web stranice Dit is Bosnia promovira našu zemlju Nizozemcima.

Korjenić putem svoje stranice predstavlja ljepote BiH, ali na nizozemskom jeziku. Kako kaže, ideja za kreiranje ovakvog sadržaja javila se nakon pozitivne reakcije njegovih prijatelja na njegove fotografije s društvenih mreža.

"Cilj stranice je pokazati svim ljudima u Nizozemskoj kako je u BiH lijepo i koliko sjajnih sadržaja imamo ponuditi turistima. Ideja je nastala nakon što sam dobio pozitivne reakcije brojnih prijatelja o svojim fotografijama koje sam fotografisao u Bosni i Hercegovini. Sada dobivam puno pozitivnih reakcija od pratitelja", kazao je.

Njegov instagram profil ima blizu 10.000 pratitelja, a on kaže da njegove pratitelje najviše zanimaju korisni savjeti koji mogu biti od pomoći turistima.

"Moje pratitelje najviše zanimaju korisni savjeti kao što su gdje spavati, šta raditi i kako doći do prelijepih mjesta s fotografija", dodaje.

Osim u fotografiju, Korjenić je veliki zaljubljenik u prirodu, a uživa planinarenju te svoje slobodno vrijeme rado provodi na nekim od bh. planina.

"Uživam u obilasku bh. prirodnih ljepota. Teško je izdvojiti omiljene, ali najviše uživam na Prenju i Nacionalnom parku Sutjeska. To su naši prekrasni rezervati prirode po kojima se danima može šetati i uživati", ističe.

Također, on je čest posjetilac glavnog grada i neizostavnog Trebevića.

"Trebević posjećujem nekoliko puta godišnje. Ono što se najviše ističe je moja prva posjeta bob stazi s prijateljem koji je iz Nizozemske. Bilo je to u junu 2020. godine, a njemu su se izuzetno dopali mir i tišina na koje smo naišli prilikom posjete", navodi Trebevic.ba.