Posao iz snova u Francuskoj
0

Plata od 5.000 eura za mazanje kremom na rivijeri

Sarajevo-x.com
Traže se mlade osobe da provedu juli i august na francuskim plažama trljajući kremama za sunce zgodne djevojke ili mladiće. Plata za ovaj posao iznosi pet hiljada eura. Ovo je u najkraćem oglas za francuski posao iz snova koji se u javnosti pojavio ovih dana.

Vlasti primorskog grada Sables-d'Olonne u zapadnoj Francuskoj će raspisati konkurs za ovaj "posao ljeta", piše Independent.

Popularno odmaralište u Vendée, južno od Bretanje, večeras na internetu objavljuje konkurs za dva radna mjesta. Zadatak osobe će biti da juli i august provede na plaži mažući žene, mladiće i djecu kremama da ne "izgore" od jakog sunca.

Savršeni kandidati trebaju biti mlade osobe dobrog izgleda, te posjedovati minimalno medicinsko znanje. Oni, također, trebaju biti zabavni i biti u stanju da organizuju aktivnosti na plaži.

Njihov zadatak će biti sličan kao onaj spasiocima na plaži. Ali, umjesto da ljude spašavaju od davljenja, oni će ih čuvati od jakog sunca. Djeca će imati prioritet dok će svakako moći kremama da mažu zgodne muškarce i žene.

Kandidati treba da govore francuski, ali ne moraju biti Francuzi. Svi detalji će biti dostupni od večeras na stranici www.lejobdelete.com.

Podnosioci zahtijeva imaju rok do 26. maja da pošalju svoju biografiju i 45 sekundi videa u kome će objasniti zašto su oni idealni za taj posao. Dvoje najuspješnih će zaraditi više od po 5.000 eura za šest sedmica, od 10. jula do 22. augusta.

Ova vrsta posla je najnoviji primjer kreativnog načina promocije turističkih mjesta u Evropi.

Sve je počelo sa Australijom, koja je prije nekoliko godina prva počela tražiti kandidata za "posao snova" koji se sastojao od čuvanja jednog otoka, a slijedile su je potom Velika Britanija i Irska. Sve u cilju turističke promocije-