{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Petočlana porodica zamijenila dom u Velikoj Britaniji za pusto ostrvo u Tongi

11.6.2015. u 14:10
196
280
Petočlana porodica zamijenila dom u Velikoj Britaniji za pusto ostrvo u Tongi
196
Za većinu ljudi, bijeg od haotične svakodnevnice na pusto ostrvo, ostaje samo daleki san. No, ne i za porodicu Borisa i Karyn von Engelbrechten. Oni su svoj dom u malom selu u blizina britanskog Batha zamijenili za arhipelag u Južnom Pacifiku.
Bivši menadžer hotela i IT menadžer odlučio je prije osam godina da se sa suprugom i tri sina preseli na ostrvo Vava'u u Tongi.

Uz pomoć lokalnog stanovništva napravili su dom od materijala koji se mogu naći na ostrvu i od tada žive poput Robinsona Crusoa.

Njihova životna priča ekranizirana je u dokumentarcu koji je prikazan na Channelu 4 početkom sedmice.

"S obzirom da sam radila u Londonu, puno sam putovala i jednog dana sam shvatila da se moj život svodi samo na ta putovanja. Sve sam napustila i krenula putovati svijetom. Tako sam upoznala Borisa", ispričala je Karyn.Par se odlučio preseliti u Tongu zbog zajedničke avanture.

"Lijepo je biti daleko od zapadnjačkog načina života", kaže Boris, a njegova supruga dodaje da želi da im djeca budu slobodna i da žive u prirodi.

Ostrvo na kojem žive skoro svakodnevno pogađaju zemljotresi, nisu rijetki ni uragani, a prije četiri godine ostrvo je pogodio cunami. Međutim, oni se ne boje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: