Putovanja
0

Pet najgorih turističkih destinacija

Sarajevo-x.com
Ako niste avanturista po prirodi i ne volite neugodna iznenađenja na godišnjem odmoru, web stranica Worstholiday.com vam savjetuje kojih pet destinacija apsolutno trebate izbjegavati.

Norveška[SLIKA]1[/SLIKA]

Norveška je velika i slikovita zemlja, najpoznatija po fenomenu Aurore Borealis (polarna svjetlost). Na žalost, zemlja je veoma skupa i očekujte da ćete morati platiti više nego inače za najosnovnije stvari poput hrane i pića. Nije za one tanjeg džepa.

Indonezija[SLIKA]2[/SLIKA]

Indonezija je prelijepo mjesto sa vulkanima, planinama i pejzažima koji oduzimaju dah. Međutim, nepodnošljiva vrućina će odbiti svakoga osim iskusnih putnika. Svakog poslijepodneva, nevjerovatna vlažnost zraka će savladati čak i najneustrašivijeg putnika.

Indija[SLIKA]3[/SLIKA]

Indija je nevjerovatna zemlja prepuna raznih kultura i boja, međutim birokracija uvelike otežava putovanje. Mnogo je prevaranata koji vrebaju i pošten putnik će susresti stotine upornih i nepoštenih ljudi koji će upotrijebiti sve moguće načine da zarade dolar. Gužve su nevjerovatne i veoma je teško kretati se kroz njih, a sama kupovina karte za voz predstavlja napad na zdrav razum.

Francuska[SLIKA]4[/SLIKA]

Francuzi su neljubazni i neprijateljski raspoloženi ljudi. Neki su donekle spremni da vam pomognu ako govorite barem malo francuskog. Pejzaži su razočarenje, plaže pune kamenja, a pojedina mjesta užasno prljava. Uvijek očekujte kišu.

Južna Koreja[SLIKA]5[/SLIKA]

Južna Koreja, a naročito Seoul je veoma užurbano mjesto. Zemlja je poznata po svojoj kulturi, historijskim mjestima, grobnicama, hramovima i prastarim reliktima, ali i po tome što je prenapučena i nimalo relaksirajuća. Za vrijeme godišnjih odmora u julu i augustu, cijene smještaja nevjerovatno porastu, gužva je posvuda, a javni saobraćaj prezagušen.