Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sira regija Pariza je velicine BiH, a ostvareno je 33,8 miliona nocenja, sto ne znaci da je bilo toliko turista. Pa, nisu samo jednu noc prespavali. U svakom slucaju brojke su impresivne. U tekstu se ne spominje broj turista iz istocne Evrope ( zemlje clanice EU), te Ukrajina i Rusija. S njima i Kinezima Pariz je dosao do svog vrhunca + juzna Amerika.
kad je Breza bio grad Pariz je bio kasaba
Jedan Pariz 33 milijuna, Hrvatska 18 milijuna, a BiH 2,5 milijuna. Kad bismo pridodali broj posjeta iz ostalih ex Yu država, svi zajedno ne bi premašili Pariz.
Dok pametni i napredni svijet razmislja kako u proracun slijevati sto vise sredstava od turizma kao rapidno rastuce gospodarske grane, mi se jos uvijek zabavljamo a la kruha i igara ili zavadi, pa vladaj, nastojeci onemoguciti nekima posve normalne stvari poput prava na legtimno predstavnistvo u vlasti, prava na svoj jezik (ili ime svoga jezika), prava na pisljive TV kanale koje ionako nitko ne gleda, ali - eto - nekome je cak i to ugroza vitalnog nac. interesa... Zemlja-paradoks! Ludilo!
@konstruktivnoST Zamisli, čak ima fašista koji jednom narodu ne priznaju konstitutivnost.
A prošle godine govorili kako je smanjen broj turista zbog prijetnji od terorizma. Što ne mogu šuplje.