Pogledajte listu
6

Ove svjetske ulice je magazin Time Out proglasio kao "najviše cool"

N. O.
Rue Wellington, Montreal (Foto: Twitter)
Rue Wellington, Montreal (Foto: Twitter)
Na listi ulica koje je magazin Time Out proglasio kao najviše cool prvu poziciju zauzela je Rue Wellington u Montrealu, a SAD na spisku koji obuhvata njih 33 imaju najviše predstavnika.

Ove godine, Time Out - medijski i ugostiteljski brend koji objavljuje lokalne vodiče za neke od najzanimljivijih svjetskih gradova - objavio je svoj drugi godišnji pregled najcool svjetskih ulica.

Više od naselja, jedna ulica može definirati kulturu grada.

"Naš popis najcool ulica na svijetu uključuje ključne prometnice kojima mještani, uključujući naše stručne urednike i saradnike, preporučuju da se prošetate upravo sada", rekao je James Manning, urednik rubrike putovanja za Time Out, u izjavi.

Ovogodišnji popis ima 33 ulice, tri više od inauguralnog pregleda 2021. godine. Također uključuje nekoliko novih gradova, uključujući Taipei, Mumbai i Atinu.

Prva na listi je ulica Rue Wellington, u četvrti Verdun u Montrealu.

Urednica Time Out Canada Laura Osborne kaže da ulica ima "ubojite koktel barove, zvjezdana mjesta za užinu, neke od najboljih sendviča u gradu, pa čak i pješčanu urbanu plažu", a od 2023. će biti samo za pješake, što će joj nedvojbeno dodati više bodova.

SAD ima najveći broj ulica na popisu - Calle Ocho u Miamiju, MacDougal Street u New Yorku (dom vječno omiljenog koktel bara Dante) i Wentworth u Chicagu.

Azija i Pacifik

Pet od 10 najpopularnijih ulica nalazi se u ovoj regiji. Melbourne je bio na vrhu popisa 2021. sa Smith ulicom, ali je ove godine pao na drugo mjesto.

Ulica Gertrude u gradu dospjela je na popis, a Eliza Campbell iz Time Out Australia opisala ju je kao "prekrasnu, skromnu i lišenu neobuzdanog noćnog života njezine relativno grube braće i sestara".

Na sedmom mjestu je Tai Ping Shan, četvrt unutar četvrti na glavnom otoku Hong Konga.

[TWITTER]1564614662900965393[/TWITTER]

Najcool ulica britanske prijestolnice u 2022. je Deptford High Street, mješavina uličnih štandova, tržnica, trgovina, barova i više, za koju urednik Time Outa Chris Waywell kaže da nije samo najcool ulica u Londonu, već i "najživlja".

Danska metropola Kopenhagen -- koju je CNN Travel prošle godine okrunio "novom evropskom najcool prijestolnicom" - nalazi se na petom mjestu. Ulicu Værnedamsvej urednici Time Outa prozvali su "mini Parizom" zahvaljujući prodavaonicama vina i sira te obilju svježeg cvijeća.

Druge evropske ulice koje su na popisu za 2022. dobile pohvale su Kolokotroni u Atini, Calle Echegaray u Madridu i Capel Street u Dublinu.

Prvih deset s liste najcool ulica na svijetu su: Rue Wellington u Montreal, Gertrude Street u Melbourneu, Great Western Road u Glasgowu, Yongkang Street u Taipeiu, Værnedamsvej u Kopenhagenu, Karangahape Road u Aucklandu, Tai Ping Shan Street u Hong Kongu, Yaowarat Road u Bangkoku, Oranienstrasse u Berlinu, Hayes Street u San Franciscu. Cjelokupnu listu možete pogledati ovdje.