Noć košta 1.300 dolara
3

Ovaj hotel proglašen je najboljim na svijetu za 2023. godinu, zavirite u unutrašnjost

N. O.
Foto: Passalacqua / World's 50 Best Hotels
Na godišnjoj dodjeli nagrada koja je održana u Londonu predstavljena je lista 50 najboljih hotela svijeta, a italijanski hotel Passalacqua, koji se nalazi na jezeru Como, zauzeo je prvo mjesto.

Broj jedan na novoj rang listi 50 najboljih hotela svijeta 2023. ima samo 24 sobe, gleda na italijansko jezero Como i u vlasništvu je porodice De Santis, lokalnih hotelijera kojima je ugostiteljstvo doživotna misija. Također, 41-nasljednica porodice, Valentina, osmislila je i uredila svaki aspekt nagrađivane vile.

Lista od 50 najboljih hotela svijeta kreirana je na osnovu glasova stručnjaka za hotele, uključujući turističke novinare, hotelijere i iskusne luksuzne putnike.

Najbolji hotel svijeta za 2023. godinu predstavlja mirno utočište koje podsjeća na privatnu kuću. Smješten je u vili iz 18. stoljeća, unutar prekrasnih terasastih vrtova pored jezera. Vila je izgrađena na zemljištu koje je nekada posedovao papa Inoćentije XI, a zgrada je nekada bila rezidencija jednog od najpoznatijih italijanskih operskih kompozitora, Vincenza Bellinija.

Smješten u mjestu koje je ugostilo historijske ličnosti kao što su Napoleon Bonaparte i Winston Churchill, Passalacqua ima 24 apartmana, svaki pojedinačno dizajniran i spajajući veliki talijanski barokni stil s osjećajem potcijenjene sofisticiranosti.

Tri odvojene zgrade čine imanje, s glavnom vilom s 12 soba i vlastitom muzičkom salom i klavirom s balustradom, preuređenom štalom sa osam soba koju karakteriziraju izložene grede i vilom s četiri sobe pored jezera koja uključuje prekrasan privatni restoran.

Izrada i stil koji karakteriziraju ovu prekrasnu nekretninu jasno dokazuju da je dostojan pobjednik.

Jasno je da slikovita lokacija hotela, besprijekoran stil i sadržaji – koji uključuju saunu, parno kupatilo i fitnes centar – teško da će biti povoljni. Stoga cijena noćenja u ovoj vili počinje od 1.300 dolara.

Cjelokupnu listu 50 najboljih hotela svijeta možete pogledati na linku.