Putovanja
174

Ogroman interes građana BiH za prvomajska putovanja: Za Praznik rada u Beč, Dubai, Veneciju...

Piše: A. Dž.
Dubai
Dubai
Prvomajski praznici prilika su za odmor ili kraće putovanje ukoliko vam poslovne obaveze i visina primanja to dozvoljavaju. Prema podacima turističkih agencija iz naše zemlje, brojni Bosanci i Hercegovci ni ovog 1. maja nisu štedjeli, te su nekoliko slobodnih dana odlučili provesti u inozemstvu.

U agenciji Solazur kažu da ne pamte veći interes. Svi njihovi prvomajski aranžmani su popunjeni, a prema riječima uposlenika Dine Imamovića, javilo im se više od 900 ljudi.

"Interes je ove godine nevjerovatan. Nastojimo proširiti kapacitete jer su svi aranžmani odavno popunjeni", ističe Imamović.

U ponudi ove agencije bile su uglavnom evropske destinacije Budimpešta, Toscana, Pariz, Rim, Beč, Bratislava-Beč, Venecija-Verona-Lido di Jesolo-Trst, Istanbul...

Nikad bolja sezona

Zadovoljni su i u turističkoj agenciji Centrotours. Prema riječima direktora ove agencije, Muamera Lutvića, riječ je izuzetno uspješnoj sezoni.

"Mi smo prodali sva organizirana putovanja u Istanbul, Rim, Budimpeštu, Veneciju, Gardaland...tako da s nama putuje 700 ljudi", kaže Lutvić.

On naglašava da su povoljne cijene i kvalitetna ponuda razlog ovako velikom interesu.

"Sve više ljudi putuje što je izuzetno dobar trend za koji se nadam da će se nastaviti i ubuduće", dodaje Lutvić.

I u turističkoj agenciji Golden Tours iz Tuzle zadovoljni su interesom, te kažu da su povoljne cijene aranžmana presudile.

Među najpopularnijima je Azurna obala koja je već rasprodata, a uključuje šestodnevni odmor po cijeni od 399 KM. Također, traženi su bili Budimpešta, Gardaland, Venecija, Toscana, Istanbul...

Prihvatljive cijene

Pojedini Bosanci i Hercegovci će 1. maj dočekati u egzotičnom Dubaiju. Naime, turistička agencija VTA (Ventura Travel Agency) iz Travnika je već rasprodala taj aranžman za koje potrebno bilo izdvojiti 1.289 KM za devet dana.

Osim toga, velika je zainteresiranost za posjete Rimu (499 KM) i Istanbulu (399 KM) charter letovima, a tu su još Budimpešta, Dvorci Bavarske, Beč-Bratislava, Venecija-Gardaland, Verona...

"Ponuda za 1. maj je i više nego uspješna jer su cijene prilagođene džepovima naših ljudi, a pružamo mogućnost plaćanja na rate", kaže Adnan Terzić iz VTA agencije.

Everest je za prvomajske praznike napravio interesantnu ponudu. Oni su se, prema riječima Eldina Kurbašića, odlučili za nešto skuplje aranžmane koji pružaju nezaboravno iskustvo.

"Napravili smo jako zanimljiv aranžman za Madeiru u Portugalu. To je šest dana i cijena je 1.770 KM u koju je sve uključeno. Također, dosta popularan je obilazak Turske autobusom", kaže Kurbašić i dodaje da interesa ne manjka.

I u agenciji Avioexpress su popunili sve prvomajske aranžmane, a ova će agencija Bosance i Hercegovce povesti na hrvatsku obalu, u Istanbul, Prag, Budimpeštu, Beč...