{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odmor u šumi u luksuznoj sobi na drvetu

S
9.7.2010. u 20:09
1
12
Odmor u šumi u luksuznoj sobi na drvetu
1
Jedno zabačeno selo na sjeveru Švedske uskoro bi moglo postati veoma popularna turistička destinacija. Naime, tamo se 17. jula otvara takozvani "Treehotel". Radi se o posebno dizajniranim kućicama na drveću, koje su zapravo prave hotelske sobe.
Neobični hotel se nalazi u Haradsu, 60 kilometara od Arktičkog kruga. Krajem jula za posjetioce će biti otvorene četiri sobe, a do oktobra će biti sagrađene još dvije koje će nositi naziv NLO i Soba sa pogledom.

"Naš cilj je da za pet godina imamo 24 sobe koje će urediti različite arhitekte", kazao je suosnivač neobičnog hotela Kent Lindvall.

Naime, upravo su Kent Lindvall i njegova supruga Bretta došli na ideju otvaranja hotela u prirodi, piše "Daily Telegraph".

Prvih šest soba dizajniralo je pet različitih arhitekata. Sobe su zaista neobične i jedinstvene.

"Ovakvo nešto ne možete naći u cijelom svijetu. Ovaj hotel je apsolutno jedinstven", istakao je Lindvall, dodajući kako će se hotel savršeno uklopiti u okolinu.

"U ovom mjestu priroda je netaknuta i mi je želimo takvom i očuvati. Nećemo dozvoliti da posjetioci ovuda vozaju motorne sanke."

Inače, sobe na drveću mogu primiti četiri osobe, a boravak u luksuznom, ali prirodnom okruženju za dvije osobe košta 555,50 dolara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: