{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nudistička krstarenja bit će apsolutni hit sljedeće godine

S
30.12.2009. u 18:59
0
15
Nudistička krstarenja bit će apsolutni hit sljedeće godine
0
Nudistička krstarenja bit će apsolutni hit sljedeće godine
Putnički trendovi se stalno mijenjaju. Međutim, ono što bi moglo da obilježi 2010. godinu su nudistička krstarenja, navodi se u izvještaju britanske putničke asocijacije ABTA.
Izgleda da je nudistička zajednica ključno područje na koje se treba fokusirati, a vlasnici velikih kruzera to koriste kako bi privukli što više ljudi. Trenutno su "golišava krstarenja" veliki hit u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je 1991. BBC-eva TV emisija "Bare Necessities" uspjela privući 2.200 putnika na neobično i egzotično putovanje širom američkog kontinenta.

Ostale destinacije naglašene u ovom izvještaju, a koje bi trebalo popularizirati za putovanja, su Šri Lanka i Irak. Prethodno degradirana odredišta, kao što su Vijetnam i Etiopija, imali su dosta koristi od turizma, tako da ostaje nada da će strana ulaganja doprinijeti razvoju ovih zaboravljenih dijelova svijeta.

Dubai je još uvijek privlačna destinacija, uprkos finansijskim problemima koji su doveli do "rata između hotela" oko formiranja cijena. Ovdje se nadaju da će otvaranje najvišeg tornja na svijetu biti jednako privlačno kao Svjetsko prvenstvo u fudbalu u Južnoj Africi.

Tunis i Maroko će biti među najjeftinijim destinacijama na svijetu, a očekuje se povećanje potražnje za avanturističkim putovanjima u sljedećoj godini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: