|

Novi oblik turizma: "Set-jetting“

Novi oblik turizma: "Set-jetting“
0
S
Sarajevo-x.com
31.10.2007. u 15:47
0
komentara
0

dijeljenja
Novi oblik turizma: "Set-jetting“ Foto: Reuters
Turistička zajednica u Londonu započela je unosnu turističku kampanju koja podrazumijeva obilazak lokacija na kojima su snimani neki od najuspješnijih filmova. Zvaničnici turističke zajednice u Londonu vjeruju da će ovaj potez biti unosan posao s obzirom da brojni turisti žele posjetiti lokacije na kojima su snimani filmovi o Harryju Potteru ili Da Vincijev kod.
Turistička zajednica Londona već je napravila plan rute za turiste željne obilazaka lokacija na kojima su se snimali neki od najuspješnijih filmova, a te turiste nazivaju "set-jetterima“.

"Set-jetting je novi i odličan način promocije države i njenih ljepota, ali i jedan od unosnijih poslova turističke zajednice“, objasnio je za Reuters Tom Wright, izvršni direktor turističke agencije VisitBritain.

Čak 40% posjetitelja Londona dolaze u taj grad kako bi posjetili neke od lokacija na kojima se snimaju filmovi.Turistička industrija Londona označila je novu eru u ovoj branši i otvorila novo turističko tržište koje će, prema procjenama stručnjaka znatno unaprijediti ekonomiju države.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.