Putovanja
203

Nijemac bosanskih korijena fotografijom promoviše prirodne ljepote BiH

Piše: M. N.
Dvadesetdvogodišnji Sead Sulejmanović je Nijemac bh. korijena koji je privukao pažnju javnosti predivnim fotografijama s motivima prirodne i kulturne baštine BiH. Cilj je da promoviše ljepote BiH koju osjeća svojom domovinom.

Sulejmanovićevi roditelji su iz Srebrenice i Mostara, a on je rođen u gradu Wetzlaru, u blizini Frankfurta, gdje se školuje i živi. Tečno govori bosanski jezik i redovno dolazi u našu zemlju. Na svojoj Facebook stranici ima više od 18.800 lajkova, odnosno osoba koje prate i komentiraju njegov rad.

"Lijepa mjesta i želja da napravim što ljepšu i kvalitetniju fotografiju su moja inspiracija. Mislim da sve što čovjek radi u životu treba napraviti maksimalno lijepo, dobro i kvalitetno. Ja se bavim fotografisanjem prirode i kulturne baštine BiH, od mora do Save, od Drine do Une", kazao je Sulejmanović za Klix.ba.

Fotografijom se profesionalno počeo baviti prije tri godine, dok je od ranije fotografisao mobitelom i digitalnim kamerama.

"Fotografisao sam i snimao bosanska sijela i svadbe, a kada sam s roditeljima dolazio tokom raspusta u BiH obilazio sam razna mjesta. Vremenom sam odlučio unaprijediti kvalitet fotografije i pretežno fotografišem turistička mjesta i ljepote BiH", rekao je Sulejmanović.

U julu ponovo dolazi u našu zemlju, a ovaj put planira posjetiti veliki broj mjesta. Kada završi školovanje želi napraviti aplikaciju i izdati knjigu na više jezika u kojoj bi predstavio sva turistička mjesta i prirodne ljepote BiH.

Sulejmanovićev rad možete pratiti na njegovoj Facebook stranici.