Anketa
0

New York – najbolji grad za samce

Sarajevo-x.com
New York
New York
U anketi pod nazivom "Gradovi sa najviše dešavanja“ koju je proveo site Eventful.com, glasačima su bili na raspolaganju svi američki gradovi, a ispitanici su izglasali grad sa najviše dešavanja. Ove godine na vrhu popisa našao se New York koji je istovremeno proglašen gradom za samce koji uživaju u noćnim provodima.

Ispitanici koji su učestvovali u anketi "Gradovi sa najviše dešavanja“ proglasili su New York gradom koji je najpovoljniji za samce koji su željni dobrog noćnog provoda. Za vlasnike kućnih ljubimaca, najbolje mjesto za život, prema rezultatima ove ankete je San Diego, a za one koji uživaju čitajući knjige, Los Angeles je najbolje mjesto u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prva anketa ove vrste rezultirala je popisom 25 američkih gradova u kojima živi više od 100.000 ljudi sa najvećim izborom kulturnih i drugih dešavanja kao i mjesta za dobar provod, šetnju, učenje i slično.

San Francisco našao se na trećem mjestu zbog svog bogatog kulturnog programa kao i zbog brojnih gostovanja raznih umjetnika i kulturno-umjetničkih društava. Washington DC našao se na desetoj poziciji zbog svog bogatog zabavnog programa za porodice i mnoštva važnih političkih dešavanja.

San Diego proglašen je vodećim gradom kada su u pitanju manifestacije za vlasnike kućnih ljubimaca i njihove ljubimce, Los Angeles ima najveći broj književnih susreta i drugih manifestacija vezanih za književnost, a New York se našao na prvom mjestu zbog svog bogatog sadržaja za samce koji mogu uživati u noćnim izlascima i raznim provodima.

"Dešavanja su srce svakog grada, njegov karakter i živahnost. Zanimljivo je vidjeti koji gradovi nude najviše svojim stanovnicima i posjetiocima“, objasnio je u razgovoru za Reuters Jordan Glazier, direktor kompanije Eventful Inc. koja je vlasnik sitea Eventful.com.

Top deset gradova u SAD-u sa najviše interesantnih dešavanja:

  1. New York
  2. Los Angeles
  3. San Francisco
  4. Chicago
  5. Philadelphia
  6. Tucson
  7. Houston
  8. Phoenix
  9. San Diego
  10. Washington DC