Putovanja
12

Nevjerovatne noćne fotografije Londona napravljene s linije horizonta

Klix.ba
Foto: Lukas Spencer
(Foto: Lukas Spencer)
Kao jedan od najposjećenijih gradova na Zemlji, teško je napraviti fotografije Londona koje niko do sada nije. Ali Lukas Spencer je napravio fotografije ovog fascinantnog grada i to s linije horizonta, ali je proteklih godinu dana istraživao prostor s kojeg bi mogao napraviti nevjerovatne i jedinstvene noćne prizore.

Spencer, koji je porijeklom iz Coventryja, otkrio je ljubav prema fotografijama s visine prije pet godina i sada je dio tima istraživača i fotografa koji istražuju ovakav način fotografiranja širom svijeta.

"Svaki fotograf u ovom timu istraživača bio je 'zarobljen' u Londonu tokom protekle godine. Većina fotografija su iz starog jezgra Londona i gradske četvrti Canary Wharf. Moja omiljena fotografija je zalazak sunca preko rijeke Themse“, kazao je Spencer.

Prema njegovim riječima, sama veličina i lokacija na krovu je ponudila jedan od najboljih pogleda u Londonu, a izlazak sunca je također nešto predivno. Spencera posebno privlači istraživanje ovog vitalnog grada gradnje nebodera koji "niču" posljednjih nekoliko godina.

"London je definitivno najbolje mjesto za posjetiti u Velikoj Britaniji za potrebe snimanja s krova. Nijedan drugi grad u Velikoj Britaniji ne nudi takav pogleda i mogućnosti, kao glavni grad“, dodao je fotograf.