{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Neum sa više od 20.000 ležaja spremno dočekuje ljetnu sezonu

F
28.4.2018. u 09:45
150
93
Neum sa više od 20.000 ležaja spremno dočekuje ljetnu sezonu
150
 
Neum spremno dočekuje ljetnu sezonu, a u toku su posljednje pripreme uređenja grada, plaža, šetališta, smještajnih kapaciteta. Očekivanja su da će ova godina biti uspješnija od protekle, koja je ostvarila zapažene rezultate.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Načelnik Općine Neum Živko Matuško u razgovoru za Fenu kazao je da su radovi u općini koju vodi znatno veći nego ranijih godina.

"To nas raduje, a dakako i naše goste, odnosno turiste", rekao je Matuško.

Istakao je da su u Neumu produženi i sezona i predsezona, zahvaljujući angažmanu turističkih radnika.

"Dolaskom većeg broja gostiju u Neum naše obaveze su sve veće. Kod nas svako zna šta radi u pripremama turističke sezone, ali Općina nosi sve projekte", istakao je Matuško te dodao da je ove godine počeo veliki broj značajnih projekata.

Izdvojio je početak izgradnje ceste Neum - Stolac.

"Dugo smo čekali taj projekt i veseli nas da je krenuo", naglasio je Matuško.

Naveo je da su hoteli već popunjeni, a da su najbrojniji, pored domaćih, gosti dolaze iz Austrije, Njemačke, Francuske, Koreje i drugih zemalja.

Pohvalio je odnos Općine sa svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini kako kantonalnim, tako i federalnim odnosno državnim.

"Neum se samo tako može graditi, svi zajedno", kazao je Matuško.

Neum je jedini bosanskohercegovački izlaz na Jadransko more. Odlikuje se dugim i toplim ljetima i kratkom i blagom zimom te spada u red primorskih mjesta s najvećim brojem sunčanih dana.

Neum raspolaže sa više od 20.000 ležaja u hotelima visoke kategorije, te odmaralištima i privatnom smještaju, gdje su osigurani uvjeti za ugodan boravak tokom cijele godine. S obzirom na veličinu općine i njen turistički potencijal, trenutačni smještajni kapaciteti zadovoljavaju potrebe. Tu su i neophodni Dom zdravlja, pošta, banke i mali privatni restorani koji obogaćuju hotelsku ponudu, kao i velika mreža trgovina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: