Putovanja
503

Nermin Mameledžija proputovao pet zemalja i prešao više od 5.000 kilometara

Piše: L. Č.
Nakon prošlogodišnjeg uspješnog eksperimenta sa backpackingom, mladić Nermin Mameledžija je ove godine odlučio otići korak dalje.

Na portalu Klix.ba ste već mogli čitati o avanturama mladog Travničanima na prošlogodišnjem putovanju kroz Italiju , a ovo je ljeto umjesto jedne države odlučio proputovati pet zemalja, više od deset gradova i pritom prešao više od 5.000 km.

Put ga je vodio kroz Hrvatsku, Belgiju, Holandiju, Njemačku i Češku i pored spavanja na klupi u parku, okušao se, između ostalog, u stopiranju na autoputu i pojavljivanju na holandskoj nacionalnoj televiziji.

"Kao highlight bih izdvojio svoj mini koncert u Berlinu gdje sam pred velikom publikom spontano testirao svoje vokalne sposobnosti, sa manje ili više uspjeha. Princip je i ove godine ostao isti. Na put sam ponovo krenuo sam, ponio sam sa sobom samo osnovno i odlučio se biti otvoren za sve izazove, neplanirane preokrete i nova prijateljstva", kaže Nermin za Klix.ba.

Svoje pustolovine ponovo je zabilježio kamerom i napravio kratki film kako bi svoje nezaboravno iskustvo podijelio sa drugim ljudima u nadi da motiviše svoje vršnjake da se spakuju i krenu u obilazak svijeta.