Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Lijepo je doživjeti kako svi stanovnici kroz koje teče ova ljepotica vole i čuvaju ovu rijeku. Krajišnici svaka vam čast, ne daj Bože da oni vide da neko čik baci u rijeku, vjerujte mi da bi ga morao izroniti. Una im uzvraća ljepotom jer oni nju jednako vole.
Živim pored une zbilja ćikova nema ali šporeta itekako ....
@DjangoDjulaga ne zivis ti pored une, to sve izronili saki raki :D
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Skoro sam bila u Krajini, naprosto se odusevim svaki put. Una je pravi biser. A i Krajisnici su ekstra. ;)
;) ?
:-)
a tek MartinBrod...
e ovdje sam se ja zamalo "utusio" jest da je lijep ali i zafrkan brate.
Video ne prikazuje ni 25% ljepote ovog mjesta, a osjećaj je neopisiv i preporučujem svakome
bome pise da je u hrvatskoj
lijeva strana rijeke u hrvatskoj a desna u bosni ....
yes, vlado. od malo prije novog pa sve do ušća u savu u gradini, una je granica, sa nekoliko mjestimičnih izuzetaka.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Praznik za oci i dusu.
Una ljepotica, Una Kraljica.
Nije da nije kono sve znaš :))))),jesi li znala da je bio plan da ovdje napravi hidrocentrala ?
@DjangoDjulaga ... Znam. Ti protiv hidrocentrale? ... zar ne postoji vec?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Imao sam nastavnicu SH - HS jezika koja je bila Ličanka, al' ona sa dna kace. Učili smo svašta ponešto, kako to obično u 5. razredu biva, ali pjesmicu smo recitovali uvijek istu. Morali smo je znati napamet 24/7 , jer nikad nisi znao kad će Dana mlatnut' dnevnikom od stol i dreknuti: Ti mali! Na ploču! Ostao mi je u sjećanju samo početak pjesmice: Evo Like, sofre povelike Vrelo Une, zdjela varenike... Jbg, izvinite na podsjećanju...
@Hebrew...nastavnica Licanka i disciplina na prvom mjestu. Ne mogu vam ja pjevat o Lici, postojbini mojih pradjedova, najčešće je vidim tek na slici, al su preci ličkoga mi kova.
@LIMESA ..da je Una rakija a plješevica meza , nikad ne bih otišao sa bihaćkoga sreza... kono i moji su porijeklom iz like....ispašće na kraju da smo rođaci 368 koljeno :-)))
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Kada sam bio mali išao sam u Bihać koji je ostavio prelijep utisak na mene. Nedavno sam ga opet posjetio i shvatio da je Una jedna od najlijepših ako ne i najlijepša rijeka. U videu mi je najjači kraj kada rak priđe :D.
Rak je pravi Krajisnik :-)
Chast svakoj rjecnoj ljepotici, al je Una jedna i jedina , ponosan sto sam odrastao u takvom okruzenju ...
Bio sam ovdje.......fenomenalno......Brod na Uni isto tako