Avantura na točkovima
36

Nakon prekida veze 24-godišnja Sydney odlučila se za život u kamperu sa svojim psom

E. Sk.
Foto: Instagram
Sydney Ferbrache, 24-godišnja djevojka postala je prava inspiracija ljudima širom svijeta koji su napravili radikalne promjene nakon što se ona odlučila na vrlo neobičan poduhvat koji je osvojio ljubitelje avanturističkog duha.

Ferbrache je prekinula turbulentnu ljubavnu vezu i krenula na putovanje Amerikom u kamperu sama sa svojim psom Ellom.

Posao nije napustila, već radi putem interneta s mjesta gdje parkira svoj kamper. Vozilo je preuredila sama i prilagodila ga nomadskom načinu života. Radila je tri posla i još nekoliko dodatnih kako bi zaradila za kombi. Potom je kupila fotoaparat i stativ, a danas s fanovima širom svijeta dijeli prizore iz svoga novog života.

"Parkiram samo tamo gdje znam da je sigurno. Čitam recenzije pazeći da je sigurno kuda idem te noći. S obzirom da poduzimam te mjere opreza nikad se nisam dovela u opasnu situaciju", kazala je Sydney.

Nakon prekida veze, željela je dokazati svijetu da je sasvim sposobna za jedan ovakav poduhvat. Na putu je prati pas Ella, pokrenula je i svoj blog, a njihov zajednički Instagram profil iz dana u dan ima sve više pratilaca. Zajedno su obišle više od 20 država.

Prva avantura desila se po odlasku u Južnoafričku Republiku.

"Željela sam se zabavljati i za to sam sebi dovoljna. Usput sam obavila istraživanje o sigurnosti žena širom Južnoafričke Republike. Kada sam svoje namjere rekla roditeljima, ostali su skamenjeni od šoka. Ljudi u mom okruženju bili su vrlo zabrinuti. Ipak, znala sam da će sve biti u redu. Kada sam se vratila sa svog prvog putovanja, bilo mi je jasno da sam rođena za ovakve avanture. To mi je potpuno promijenilo život", objašnjava Sidney.

Na svoje prvo putovanje krenula je s tadašnjim dečkom. Avantura je trajala skoro godinu dana. Kamper su kupili za 18.000 dolara, a onda su u njega uložili još 10.000. Međutim, ubrzo su se rastali zbog različitih ambicija.

"Ovako planiram živjeti naredne tri do pet godina. Prošlo je godinu dana od početka, a u sljedeće dvije napokon ću znati hoće li avantura na točkovima biti moj život", kazala je Sidney i dodala da se nije pokajala zbog svoje odluke.