Izuzetan luksuz
9

Najveći brod za riječnu plovidbu na svijetu kreće na putovanje rijekom Jangce

A. P.
Victoria Sabrina je najveći brod na svijetu za plovidbu na rijekama, a uskoro će krenuti na put duž rijeke Jangce u Kini.

Putnike će u 2020. godini voditi u obilazak više kineskih provincija pružajući im priliku da vide branu Tri klisure.

Iz američke kompanije Victoria Cruises kazali su za CNN Travel da je ovo luksuzni brod koji u dizajnu kombinuje zapadnjačke i kineske elemente. Sve njegove sobe imaju balkone, a imaju od 26 do 123 m2. Restoran na vrhu nazvan je, kako i dolikuje, "Vrh Jangcea".

Brana Tri klisure najveći je hidroenergetski projekt na svijetu, a godišnje proizvodi oko 84,7 milijardi kilovatsati električne energije. Pokrenuta je 2003. godine i stvorila je veće mogućnosti za krstarenje Jangceom.

"Ovaj novi brod prvi će u potpunosti iskoristiti povećan vodostaj Jangcea kao rezultat podizanja brane Tri klisure", kazao je u izjavi Larry Greenman iz Victoria Cruise Linesa. "Cjelokupno iskustvo ide mnogo dalje u panoramske obilaske i daje uvid u tradiciju regiona i njegovih ljudi".

Kina postaje jedno od najvećih svjetskih tržišta kada je riječ o putovanjima, što uključuje i krstarenje brodovima. Prema podacima šangajskog međunarodnog zavoda, Kina bi do 2030. godine trebala postati najveće svjetsko tržište kad je riječ o krstarenjima.