Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dzamije su u pocetku bile mjesta okupljanja muslimana,to je bila najbolja odgojna institucija. Danas su dzamije svedene samo na obavljanje 5 namaza i odmah se zakljucavaju.Da se u njima proucava Kur'an i hadis kao prije Islam bi cvjetao i ovdje. Da ljudi uce kako biti iskren,cestit,posten,dobrocinitelj kao sto je bio Muhamed s.a.v.s .Citajte o njemu,bicete odusevljeni.
Po običaju kliksovaca petjanje (ili nešto gore) sa ELEMENTARNIM stvarima. Unuk podigao džamiju NEKOLIKO stotina godina POSLIJE svoje smrti.. klix: "Džamija Al-Hussein je Izgrađena je 1154. godine, a za nju je karakteristično da ju je podigao unuk poslanika Muhameda. Smatra se jednim od najsvetijih mjesta u Egiptu." wikipedia: "al-Ḥusayn ibn ‘Alī ibn Abī Ṭālib (Arabic: الحسين بن علي بن أبي طالب‎‎; 8 January 626 CE – 10 October 680 CE) (3rd / 4th Sha'aban 4 AH – 10th Muharram 61 AH), sometimes spelled Hussein, was the son of Ali ibn Abi Ṭalib (fourth Rashidun Caliph of Sunni Islam, and first Imam of Shia Islam) and Fatimah Zahra (daughter of the Islamic prophet Muhammad) and the younger brother of Hasan ibn Ali. Husayn is an important figure in Islam, as he is a member of the Ahl al-Bayt (the household of Muhammad) and Ahl al-Kisa, as well as being the third Shia Imam." umro 10 oktobra 680 godine n.e. a podigo džamiju 1154 godine n.e.
Takodje bila i obisla navedene dzamije. Prelijepo jedno iskustvo. Voljela bih da posjetite i prosirite vidike po mogucnosti pa onda da mi kazete da li biste nastavili s gnusnm komentarima. Hvala!
Prelijepe su,inace mi se najvise svidja osmanlijski stil pa onda perzijski,,za arapski nisam nesto...ali dzamija kao dzamija je uvijek lijepa
Dzamije trebaju biti skromne ( kao i crkve) ali daleko od toga. Divna arhitektura, ok... Ali treba skromnost. Mene vise privlacu skromne vjerske objekte. Ali ako hocemo iskreno , divna je kul sharif dzamija ( u rusiju)
Bio sam u džamiji Amr ibn el-As, predivna je, malo podsjeća na Kuds i na Emevijsku džamiju u Siriji.
Nije hvala, ali bio sam 6 godina u Medini, na islamskom univerzitetu ;)
Hahaha E, jbg
PRIKAŽI ODGOVORE (4)