Top lista
0

FOTO / Najneobičniji hotelski bazeni na svijetu

Sarajevo-x.com
Britanski Telegraph donosi listu deset najneobičnijih, najljepših i najluksuznijih hotelskih bazena na svijetu.

Intercontinental - Hong Kong

Beskrajni bazen hotela Intercontinental u Hong Kongu smješten je na krovu zgrade i nudi pogled na grad koji oduzima dah. U svojoj ponudi hotel sa pet zvijezdica sadrži pet restorana, spa i finess centar.

Adler Dolomiti Spa and Sport Resort - Južni Tirol

Odmaralište sa pet zvijezdica smješteno je u sred Dolomita i ima bazen sa slanom vodom čija temperatura iznosi 35 stepeni Celzijusa, veliki vanjski bazen i bazen sa vrelom vodom odakle se pruža pogled na Alpe.

Ubud Hanging Gardens - Bali

Nekoliko bazena proteže se na različitim nivoima, a svaka soba ima pristup privatnom bazenu.

Gran Hotel La Florida - Barcelona

Sa bazena dugog 37 metara pruža se zapanjujući pogled na Barcelonu sa 500 metara nadmorske visine.

Cavo Tagoo - Mykonos

Gosti ovoga hotela mogu uživati u hotelima i pogledu na Mediteran uživajući u čarima predivnog beskrajnog bazena. Specijalno osvjetljenje omogućava posebnu atmosferu nakon zalaska sunca.

Rogner Bad Blumau - Steiermark

Ovaj hotel u Austriji nudi uživanje u termalnim vodama i pruža idealnu mogućnost oporavka od napornog dana.

Rio Calma - Fuerteventura

Smješten na pješčanoj plaži Costa Calme, hotel Rio Calma svojim posjetiteljima nudi veliki slani bazen i lagunu sa savršenim pogledom na Atlantic.

Golden Nugget - Las Vegas

A gdje drugdje, ako ne u Las Vegasu možete naći bazen integrisan sa akvarijumom kojim plivaju ajkule? Kupače od velikih riba dijeli samo stakleni zid.

Enchantment Resort and Mii Amo Spa - Arizona

Odmaralište se nalazi u Arizoni među stijenama spektakularnog nacionalnog parka "Red Rock". Sa bazena koji nudi pećinsku atmosferu pruža se panoramski pogled na planine.

Atlantis Palm Resort - Dubai

Na bazenu se nalazi vodeni tobogan dug 28 metara, a tu je i dio bazena u kojem plivači vodu dijele sa delfinima. U sklopu hotela se nalazi podvodni akvarijum u kojem živi 65.000 različitih vrsta morskih životinja.