Izbor CNN-a
9

Na popisu potcjenjenih gradova osvanuo i jedan hrvatski, zovu ga "alternativom Dubrovniku"

I. B.
Na CNN-ovom popisu našli su se podcijenjeni evropski gradovi (Ilustracija: Shutterstock)
Na CNN-ovom popisu našli su se podcijenjeni evropski gradovi (Ilustracija: Shutterstock)
Pored dobro poznatih evropskih gradova koji važe za turističke atrakcije te ih svakodnevno posjećuje veliki broj turista, postoje i mjesta koja su potcjenjena, a zaista prekrasna. Tako je, prema popisu CNN-a, opisan i jedan hrvatski grad.
Evropa je prepuna prekrasnih i neistraženih mjesta, a CNN je sada izdvojio ona koja turistima nisu na prvom mjestu, no gdje se doista ima šta za vidjeti.

Bilo da želite posjetiti historijske znamenitosti, doživjeti neki grad, ili istražiti divlje planinske lance gdje zalazi mali broj ljudi, ovaj popis mogao bi vam idealno doći. Na njemu se našla i Pula, koju je CNN nazvao "alternativom Dubrovniku".

"Ljepotu Dubrovnika ponekad mogu 'narušiti' horde koje su se okupile na njegovim drevnim zidinama. Ali, sjevernije, Hrvatska ima još jedan prekrasan grad koji se ne čini preplavljen ljudima. Pula, na istarskom poluotoku, ima širok pogled na Jadran, a u njoj se na svakom koraku nalaze rimske ruševine i spektakularne plaže. Kuhinja vuče tragove iz Italije (čiji je Istra bila dio do 1947.), a za njihovo lokalno vino bi ubili", ističe se u pasusu.

Pula je doista prelijep hrvatski grad (Ilustracija: Shutterstock)
Pula je doista prelijep hrvatski grad (Ilustracija: Shutterstock)

"Drevni rimski luk stoji na sunčanom trgu u Puli - dostojna alternativa prepunom Dubrovniku", dodali su.

Pula je, inače, ovog proljeća došla u centar pažnje i kada se tamo snimala popularna američka serija "FBI: International". Akcijske scene snimale su se u centru grada i ispred pulske Arene, a na samom snimanju bilo je angažirano i više od 300 lokalnih statista.

Još jedan od gradova uvršenih na CNN-ov popis je i Priština, za koju su istakli da je "jako potcjenjena".

"Balkan ima toliko toga za ponuditi, od divljih otoka duž dalmatinske obale do izazovnih planinskih lanaca. Priština je jako potcjenjena. Ona ima 'rastuću' kulturu kafića, u kojima se poslužuje kafa kojom bi se ponosili i najbolji australijski baristi", naveli su.

Još neke od destinacija na popisu su Kalmar (Švedska), Bansko (Bugarska), Vilnius (Litvanija), Rotterdam (Nizozemska), Sardinija (Italija), Wiesbaden (Njemačka), Antwerp (Belgija), Norwich (Engleska) Basel (Švicarska), kao i Zagori i Patmos (Grčka)

Kompletan popis možete pogledati na sljedećem linku.