|

Na Kozari ove zime možete skijati i noću

Na Kozari ove zime možete skijati i noću
0
S
SRNA
16.12.2009. u 08:00
1
komentara
0

dijeljenja
Na Kozari ove zime možete skijati i noću
Na Kozari će danas zvanično biti otvorena ovogodišnja sezona skijanja pokretanjem ski-lifta i organizovanjem prvog ovogodišnjeg noćnog skijanja.
Predsjednik Planinarsko-skijaškog društva "Ljubijski rudar" Božo Grbić potvrdio je da je visina snijega na Mrakovici, gdje se nalazi ski-staza, oko 40 centimetara, što je sasvim dovoljno za pripremu skijališta.

Grbić je rekao da će danas biti uređena ski-staza, te da će skijalište na Mrakovici raditi svakodnevno, napomenuvši da su cijene ostale na prošlogodišnjem nivou.

"Cijena cjelodnevne karte za odrasle je 15 KM i 10 KM za djecu, poludnevne 10 i sedam KM, dok je cijena noćnog skijanja 13 KM", naveo je Grbić.

Ski-lift na Kozari je kapaciteta 900 skijaša na sat i radiće svaki dan od 10.00 do 16.00 sati, a za ljubitelje noćnog skijanja od 18.30 do 21.30 sati.

Skijaška staza je duga 600 metara, a osim skijanja, posjetiocima se nude i staze za sankanje, kao i mnogobrojne pješačke staze.

Turistima će tokom ove sezone na raspolaganju biti smještajni kapaciteti u hotelu "Monument", planinskom motelu "Bijele vode", bungalovima Nacionalnog parka "Kozara" i Sportsko-rekreacionom centru "Benkovac".
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...