PROMO
197

Na Igmanu otvoren Montini zimski park za djecu: Mjesto za igru, smijeh i nezaboravne trenutke

Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Mališani će od danas moći uživati u novom Montini snježnom parku na Igmanu, prvom vrhunski organizovanom skijalištu za djecu i početnike koje donosi nove mogućnosti igre i aktivnosti na snijegu.

Grupacija kojoj pripada hotel Monti danas je svečano otvorila Snow park Montini za djecu i početnike koji se nalazi odmah pored hotela, a prostor je pretvoren u pravu igraonu na otvorenom.

Otvorenju su prisustvovali premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i načelnik općine Hadžići Hamdo Ejubović te su zajedno s predstavnicima Montinija presjekli vrpcu.

Otvorenje parka upriličeno je uz muziku, balone i zabavu za najmlađe koje su dočekale maskote njihovih omiljenih likova iz crtanih filmova. Organizatori su predstavili niz sadržaja koji Montini čine jedinstvenim okruženjem i prostorom za igru mališana.

Simbolično u godini kada obilježavamo 40 godina od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu - prvi put na olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu imamo vrhunski organizovano skijalište za djecu i početnike sa svim dodatnim sadržajima i aktivnostima.

Među sadržajima koje ovaj park nudi su ski lift, eskalator i skijalište za one najmlađe i početnike koji "prave prve korake na snijegu", također tu je i snježna vrteška/carousel koja će im priuštiti smijeh i radost dok se vrte u magičnom planinskom okruženju.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Još jedna aktivnost koju će mališani zasigurno jeste snow tubing - odnosno adrenalinski spust niz specijalno dizajniranu tubing stazu. Pored svih sadržaja u podnožju padine je i "food and drink" korner s ugostiteljskim objektima, prostorom za sjedenje i druženje.