Turistička atrakcija
321

Misterija napuštenog aviona u polju na Baliju: Niko ne zna kako je tamo dospio

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Napušteni Boeing 737 parkiran je usred polja na Baliju i ondje stoji godinama, a niko zasigurno ne zna kako je tu stigao. Zbog misterije koja je vezana za njegovo dospjeće na nepristupačnu lokaciju, avion je postao popularna turistička atrakcija.

Veliki avion nalazi se u kamenolomu vapnenca u blizini autoceste Raya Nusa Dua Selatan, nedaleko od turističkog središta i plaže Pandawa.

Neki Balinežani su sugerirali da je avion dovezen u dijelovima i ondje ga je ponovno sastavio ambiciozni poduzetnik koji je planirao pokrenuti restoran u njemu.

Međutim, navodi se i da je restoranu ponestalo novca da dovrši projekt, ostavljajući avion napuštenim u kamenolomu.

Avion je postao turistička atrakcija, a vodiči kažu da ga je teško uočiti i da se nalazi pokraj zbirke brodskih kontejnera. Letjelica nema identifikaciju niti oznaku na sebi.

To nije jedini napušteni Boeing 737 na otoku, budući da su drugi "penzionisani" avioni primijećeni u drugim dijelovima, a neki se koriste kao turističke atrakcije.

Jedan od njih leži tik uz obližnji Dunkin Donuts, s krilom naslonjenim na zid zalogajnice.

Još jedan napušteni mlažnjak viđen je na vrhu litice na plaži Nyang-Nyang 2021. godine. Avion je prošle godine izvučen na vrh obalne litice na Baliju zahvaljujući ulaganjima poduzetnika koji je od njega htio kreirati turističku atrakciju.